suria

Pengarang

RAHMAH GHAZALI

RAHMAH GHAZALI

'Kem Dapat Jodoh' Bantu Bujang Muslim

PETALING JAYA: Rasa terseksa menjalani hidup keseorangan mendorong seorang janda untuk menganjurkan 'kem cinta' pertama yang dibuat untuk orang Islam yang belum berkahwin bagi mencari perhubungan yang halal.

Ingatkan Musim Sejuk, Tapi...

PETALING JAYA: Cuaca sejuk di barat Semenanjung Malaysia menyebabkan ramai yang bertanya sama ada musim sejuk akan berlaku.

Imams Beza Dari Apa Yang Saya Maklum Kabinet - Nazri

PETALING JAYA: Pembatalan secara mendadak berhubung Sistem Pemantauan Pengendalian Pakej Umrah Malaysia (Imams) bagi permohonan visa umrah tiada kaitan dengan pegawai eksekutif bukan Islam yang mengendalikan sistem itu, kata Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Bung Mahu Malaysia Ikut Duterte Perangi Dadah

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Bung Mokhtar Radin memberitahu Malaysia seharusnya mencontohi dasar tegas yang dilakukan oleh Kerajaan Filipina di bawah pentadbiran Presiden Rodrigo Duterte dalam memerangi dadah.

Penantian Dua Beranak Berakhir

PETALING JAYA: Seorang ibu rakyat malaysia dan anak lelakinya dilarang meninggalkan China dua tahun lalu akhirnya pulang ke tanah air pada awal pagi Rabu. 

Video Produk Kecantikan Dikecam

PETALING JAYA: Rakaman video mempromosikan produk pemutihan kulit dan penurunan berat badan mencetuskan kemarahan netizen kerana didakwa berbaur penderaan domestik.

Tragedi Tahfiz: Jenazah Dijangka Dibawa Keluar Petang Ini

KUALA LUMPUR: Jenazah 23 mangsa yang maut dalam tragedi kebakaran di pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Keramat di sini dijangka hanya dibawa keluar dari unit forensik Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada petang Jumaat selepas bedah siasat.

Saya 'Top Dog' Pakatan Harapan - Tun M

PUTRAJAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau memegang jawatan utama dalam Pakatan Harapan berdasarkan pelantikannya sebagai pengerusi gabungan parti pembangkang itu.

Lagi Kes Pelajar Dipukul Guna Getah Paip

PETALING JAYA: Ketika rakyat Malaysia masih bersedih dengan kematian seorang pelajar tahfiz yang dipercayai didera oleh pembantu warden di sekolahnya, muncul satu lagi kes hampir sama.

Belum Putus Kerjasama, PPBM 'Tak Stabil' - Tuan Ibrahim

HULU SELANGOR: PAS belum membuat keputusan mengenai kerjasama dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) kerana parti itu masih "tidak stabil".