suria

Pengarang

NELSON BENJAMIN

NELSON BENJAMIN

Pencemaran bahan kimia: Pemilik kilang bakal didakwa

PEMILIK syarikat tayar kitar semula di Kulai, Johor dijangka didakwa pada Khamis berhubung pembuangan toksik ke Sungai Kim di Pasir Gudang, kata Menteri Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim, Yeo Bee Yin.

Banyak 'projek sakit' bernilai lebih setengah bilion tertangguh di Johor

SEKURANG-KURANGNYA lapan projek kerajaan di seluruh Johor yang bernilai lebih setengah bilion ringgit telah ditangguhkan selama beberapa bulan dan tahun.

Wanita ubah tarikh lahir agar 'lebih muda' didenda RM3,000

PEKAN NENAS: Seorang wanita yang mengubah pasport miliknya bagi membolehkan dia bekerja di luar negara didenda RM3,000 oleh mahkamah sesyen di sini.

Pegawai CIQ main telefon, lambat masuk kerja

JOHOR BAHRU: Pegawai yang melayari telefon bimbit mereka semasa waktu bekerja adalah antara aduan yang ditekankan di Kompleks Imigresen, Kastam dan Kuarantin (CIQ) di sini.

Kenapa harga bahan api kekal sejak 22 Mac?

JOHOR BAHRU: Parti pembangkang mempersoalkan harga minyak dikekalkan biarpun harga bahan api dunia meningkat.

‘Kembalikan Semula Sekolah Medium Inggeris’

JOHOR BAHRU: Lapan daripada sepuluh rakyat Johor mahu sekolah kerajaan medium Inggeris dan konsep 'Satu Sekolah Untuk Semua'  dikembali semula, jelas satu kaji selidik.

Pesawat Tersadai 10 Tahun Terjual

JOHOR BAHRU: Tiga pesawat Boeing 747, masing-masing bernilai jutaan ringgit telah dijual pada lelongan awam pada harga hanya RM800,000 selepas kesemuanya tersadai bertahun-tahun di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai.

Alat Radar Jutaan Ringgit Hilang

JOHOR BAHRU: Sejumlah besar peralatan radar ketenteraan berteknologi tinggi yang nilainya mencecah jutaan ringgit didapati hilang dari Pelabuhan Tanjung Pelepas di sini.

JJPTR Pindah Puluhan Juta Ringgit Ke Luar Negara

LEDANG: Siasatan terhadap JJ Poor to Rich (JJPTR) mendapati puluhan juta ringgit berkemungkinan besar dipindahkan ke akaun di luar negara.

Penyangak 'Rampas' Tanah Di Johor Dikesan

JOHOR BAHRU: Satu sindiket yang mempunyai hubungan kukuh dengan Pejabat Tanah dan Galian (PTG) Johor dan 'orang dalam' telah mengenal pasti plot tanah terbiar milik warga asing di bandar ini sebelum 'menukar' status pemilikan dan menjualnya bagi mendapatkan untung besar.