Pengarang | mStar

Pengarang

Pelari maraton 93km beri penghormatan kepada Dr Mahathir

ALOR SETAR: Seorang eksekutif bank telah memulakan larian maraton sejauh 93 kilometer dari Alor Setar ke Pulau Pinang sebagai penghormatan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad dan untuk menggalakkan gaya hidup sihat dalam kalangan rakyat Malaysia.

Penduduk kampung gempar ular sawa 100kg

BALING: Seorang penduduk Kampung Kaki Bukit dikejutkan dengan penemuan seekor ular sawa yang besar.

Tembak: Datuk, Bapa Saudara Direman

ALOR SETAR: Seorang datuk dan bapa saudara direman susulan kematian seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun akibat terkena tembakan dalam kejadian di Kampung Empa, Mukim Derang, Pokok Sena pagi Rabu.

Lelaki Cuba Pecah Tabung Masjid IPK Diburu

ALOR SETAR: Polis sedang mengesan seorang lelaki yang didakwa cuba mencuri tabung derma di masjid ibu pejabat polis kontinjen (IPK) negeri di sini.

Lima Kereta Mewah Disimbah Asid

ALOR SETAR: Sekurang-kurangnya lima kereta mewah disimbah cecair dipercayai asid di sebuah pusat membeli-belah dan kawasan berdekatan.

Ugut Bekas Kekasih Guna Pemadam Api Gara-Gara Hutang

ALOR SETAR: Gara-gara hutang tidak dilangsaikan, seorang penganggur sanggup bertindak ala lintah darah apabila menyembur bahan pemadam api ke rumah bekas teman wanitanya.

Remaja Rogol Tiga Adik Ditahan Reman

SUNGAI PETANI: Remaja berusia 18 tahun yang dituduh merogol tiga adiknya ditahan reman sehingga 28 Julai ini.

Polis Kedah Terima Amaran

SUNGAI PETANI: Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Muda dibaling Molotov koktel awal pagi Sabtu.

Mangsa Jatuh Kolam Meninggal Dunia

ALOR SETAR: Kanak-kanak lelaki mangsa lemas yang berjaya diselamatkan meninggal dunia selepas koma sejak empat hari lalu.

Dua Jururawat Parah Pacuan Empat Roda Terbalik

PENDANG: Dua jururawat di Hospital Sik cedera parah selepas pacuan empat roda yang dinaiki mereka terbabas sebelum terbalik di Kilometer (KM) 70.4 Lebuhraya Utara Selatan di sini.

IKLAN

Klik

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

IKLAN