Pengarang | mStar

Pengarang

FARZANA BALQIS

FARZANA BALQIS

Farzana Balqis ialah penulis sambilan untuk mStar.

mstar@thestar.com.my

Waris dah pesan pulangkan semula barang di makam Daeng Parani... Suami isteri ingkar akhirnya terima padah

SIAPA Daeng Parani sehingga ada yang sanggup datang ke kuburnya dan melakukan perkara khurafat?

Di gua ini Raja Bersiong menyorok selepas diburu akibat ketagih darah manusia! Dipercayai masih terdapat pinggan mangkuk miliknya

SELEPAS diburu rakyat kerana sikap zalim kerana dahagakan darah manusia, Raja Bersiong dipercayai lari sebuah gua di Selama, Perak.

Tok Syair orang yang buka kampung Pantai Dalam ghaib sehingga kini - “Kau beritahu yang lain, tak payah cari Tok lagi”

ZAMAN dahulu, kita sering dengar kisah orang yang tiba-tiba hilang tak dapat dijejaki dan dikatakan sudah masuk ke alam lain. Tetapi sejauh mana kebenarannya?

Motosikal mati enjin sebaik melintas batu putih ini... Orang kampung pesan, jangan ambil anak batu bawa pulang

KATA orang, jangan sesekali ambil batu putih di kampung ini untuk dibawa pulangkerana nanti tidak hidup tidak senang menerima gangguan.

Bunyi riuh macam ada pasar dalam kebun getah... Waspada lalu jalan Bahau-Palong

KEMALANGAN maut yang sering berlaku di jalan Bahau-Palong turut dikaitkan dengan kisah misteri termasuklah dipercayai ada pasar dalam kebun getah.

Pengguna perlu waspada... selepas 2 beradik maut, KM20.6 berdekatan Lunas kerap ragut nyawa

PENGGUNA jalan raya yang selalu menggunakan laluan Butterworth-Kulim, sila hati-hati ketika tiba di laluan 20.6 menuju ke Lunas kerana kerap berlaku kemalangan.

Hati-hati ke Dungun kalau terserempak pemandu selubung putih pandu Ford Laser kuning

ALI berasa pelik melihat kereta yang terhegeh-hegeh di depannya itu. Bukankah itu kereta Ford kuning yang baru dipotongnya sebentar tadi?

Bunyi berdentum di Bukit Kertau, bersedialah penduduk Chenor banjir nak tiba

CHENOR merupakan sebuah mukim dalam daerah Maran, Pahang. Tidak ramai yang tahu, terdapat sebuah bukit di sini yang dipanggil Bukit Kertau.

Rakaman audio hasilkan suara misteri, patutlah angin kencang ketika Ulek Mayang didendang

BIASA dengar Ulek Mayang? Lagu ini antara lagu rakyat yang popular didendangkan dan benarlah kata orang, lagu ini ada 'semangatnya' tersendiri.

Jika terserempak wanita Inggeris berpakaian era 1950-an, mungkin itu Nona Baker... pelakon pernah kaku ketika ‘shooting’

JIKA ke Muzim Sungai Lembing dan terserempak dengan wanita Inggeris anda jangan berasa pelik. Mungkin itu kelibat Nona Baker. Siapa Nona Baker? 

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.