Congo Bar

Selasa, 12 Jun 2018 7:00 AM

CONGO Bar adalah sejenis brownies atau dikenali juga dengan blondies. Ia tidak menggunakan koko maupun coklat cair dalam adunan dan agak manis. Terdapat pelbagai resipi yang diolah mengikut kreativiti tetapi terpulang kepada citarasa masing-masing.

Crunchy Almond Bar

Isnin, 11 Jun 2018 8:00 AM

BISKUT Crunchy Almond Bar juga dikenali sebagai biskut Florentine. Ia antara biskut yang paling mudah untuk disediakan. Nama florentine diambil dari nama tepung yang digunakan dalam resipi ini.

Belgium Cookies

Isnin, 11 Jun 2018 7:00 AM

MEMANDANGKAN Aidilfitri akan menjelang tiba tidak lama lagi, apa kata cuba resipi Belgium Cookies untuk dihidangkan kepada ahli keluarga dan sahabat handai yang datang ke rumah nanti. Biskut ini senang untuk disediakan selain rasanya yang sedap, rangup dan coklatnya cair di dalam mulut.

Kerabu ayam

Jumaat, 8 Jun 2018 8:00 AM

MAHU salad ayam paling menyihatkan? Hanya dengan bahagian dada ayam yang digaulkan dengan beras goreng, sudah cukup untuk menjadi pembuka selera untuk dijadikan pelengkap juadah berbuka puasa.

Rendang ayam

Jumaat, 8 Jun 2018 7:00 AM

RENDANG ayam bukan sahaja boleh dijadikan hidangan untuk berbuka puasa tetapi menu utama sempena Aidilfitri yang akan kunjung tiba tidak lama lagi. Tak sah raya kalau tak ada rendang ayam. Enak dimakan bersama ketupat panas mahupun nasi panas.

Tat Cadbury

Khamis, 7 Jun 2018 7:30 AM

INGINKAN sajian pencuci mulut yang sedap dan cair di mulut, apa kata cuba Tat Cadbury. Apa yang penting sajiannya agak ringkas dan mudah untuk disediakan.

Ayam goreng berempah

Khamis, 7 Jun 2018 7:00 AM

AYAM goreng berempah antara sajian kegemaran rakyat di negara ini. Sajian ini amat mudah untuk disedia selain rasanya yang rangup. Sesuai dimasak untuk ibu dan wanita yang bekerja, hanya perlu keluarkan dari peti ais dan goreng.

Kerang ala Kam Hiong

Rabu, 6 Jun 2018 8:00 AM

KERANG boleh dimasak dalam pelbagai cara. Paling mudah cubalah kerang ala Kam Hiong. Ringkas tetapi enak sesuai dijadikan sajian untuk berbuka puasa. 

Puding cheese mangga

Rabu, 6 Jun 2018 7:00 AM

MASIH tercari-cari sajian pencuci mulut untuk berbuka puasa. Apa kata cubalah resipi puding cheese mangga. Bila dah cuba pasti nak lagi!

Warisan Tradisi di SACC

Selasa, 5 Jun 2018 8:00 AM

"TIADA yang lama, tiadalah yang baharu". Inilah ungkapan yang menjadi inspirasi kepada Chef Eksekutif, Jamili Napiah dan Sous Chef Rizal Nahar untuk membawakan hidangan 'Warisan Tradisi' kompilasi resipi nenek moyang dengan gabungan lebih 100 sajian menarik dari dapur Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) sebagai menu bufet sepanjang Ramadan ini.

  • Mukasurat 1 daripada 30

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan