suria

Pengarang

ZUHRIN AZAM AHMAD

ZUHRIN AZAM AHMAD

KJ mungkin tak perasan - Annuar

KUALA LUMPUR: Khairy Jamaluddin mungkin tidak menyedari rancangan Barisan Nasional (BN) untuk membuat bantahan dengan bertindak keluar dari Dewan Rakyat di Parlimen pada Isnin.

Perhimpunan "Baju Merah" Tidak Perjuangkan Orang Melayu - Dr M

PUTRAJAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad menggesa penganjur perhimpunan "baju merah" supaya membatalkan acara tersebut kerana mereka tidak berjuang untuk orang Melayu.


Siasatan Terhadap Doktor Ambil Gambar Bersama Pesakit Selesai - Dr Subramaniam

PUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan telah menyelesaikan siasatan terhadap kes seorang doktor wanita yang dirakamkan gambarnya bersama pesakit di bilik bersalin baru-baru ini.

Polis Tumpu Maklumat Bocor Bukan SPRM - Ahmad Zahid

PUTRAJAYA: Polis hanya menyiasat kebocoran maklumat siasatan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan bukan hanya tertumpu terhadap pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), kata Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

1MDB: Pengarah Urusan Dibebaskan Dengan Ikat Jamin

PUTRAJAYA: Pengarah urusan yang disiasat oleh Pasukan Petugas Khas berhubung kontroversi 1Malaysia Development Berhad (1MDB) telah dibebaskan.

1MDB: Portal Berita Mungkin Disaman - Khalid

PUTRAJAYA: Polis mungkin mempertimbangkan untuk menyaman portal berita The Edge dan Sarawak Report berhubung artikel berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Thailand Serah Suspek Dalang Penyeludupan Kepada Malaysia

PUTRAJAYA: Pihak berkuasa Thai telah menyerahkan beberapa orang dipercayai suspek utama di sebalik sindiket penyeludupan manusia secara besar-besaran ke Malaysia.

Arab Saudi Setuju Sumbang Dana Kemanusiaan Rohingya

JEDDAH: Arab Saudi memberi reaksi positif terhadap cadangan Malaysia menubuhkan tabung kemanusiaan untuk pendatang Rohingya dan Bangladesh yang masih terkandas di laut.

Kerajaan Beku Jawatan Baharu, Tangguh Perjawatan

PUTRAJAYA: Kerajaan membekukan pewujudan jawatan baharu bagi semua jabatan dan agensi manakala perjawatan turut ditangguhkan.

Jabatan Kastam Jawab Pertanyaan GST Di Laman Web

PUTRAJAYA: Jabatan Kastam akan menjawab semua pertanyaan yang dikemukakan oleh sekumpulan penunjuk perasaan anti-GST melalui laman web.