suria

Pengarang

Wow! Peluang merasai pengalaman hebat pendidikan gaya Jepun, graduan MJIIT-UTM diakui miliki masa depan cerah

UNIVERSITI Teknologi Malaysia (UTM) komited untuk terus memainkan peranan dalam pembangunan negara dengan memberi tumpuan kepada bidang kejuruteraan dan teknologi.

Jika JB pilihan anda untuk settle down atau berniaga, jom tinjau Taman Impian Emas... lokasi strategik, tawaran menarik!

WALAUPUN pertumbuhan ekonomi global tidak menentu ketika ini, namun permintaan untuk hartanah kediaman yang bertanah terus kekal positif.

Felda Akan Dapat Semula Tanah Jalan Semarak

KLUANG: Felda akan mendapat semula tanahnya di Jalan Semarak di Kuala Lumpur pada minggu depan, kata pengerusinya, Tan Sri Shahrir Abdul Samad.

Sukar Banteras Mat Rempit

JOHOR BARU: Pihak berkuasa kesukaran membenteras pelumba motosikal haram atau mat rempit.

Ladang Ayam, Kilang Baja Di Kota Tinggi Diarah Tutup

GELANG PATAH: Kerajaan negeri Johor mengarahkan sebuah ladang ternakan ayam dan sebuah kilang memproses baja najis ayam di Kota Tinggi ditutup.

Pakar Tangkap Jin Pertama Di Dunia

JOHOR BAHRU: Jika adanya kemunculan hantu di kawasan kejiranan anda, ianya kini bukan lagi satu masalah kerana anda boleh menghubungi pakar tangkap jin, Sa'ad Jaafar.

Cemas Dua Anak Dilarikan Dalam Kereta

JOHOR BAHRU: Rutin harian seorang pembantu klinik menghantar dua anak ke rumah bapanya bertukar menjadi mimpi ngeri.

Gelaran Sultan Johor Dalam BI Diubah

JOHOR BAHRU: Gelaran rasmi dalam bahasa Inggeris kepada Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar ditukar daripada "His Royal Highness" kepada "His Majesty", berkuatkuasa 5 September ini.

Gerai Di Bazar Ramadan Kulai Diarah Tutup

JOHOR BAHRU: Sebuah gerai sementara yang menjual makanan di salah sebuah bazar Ramadan di Kulai diarahkan menghentikan operasi susulan kes keracunan makanan pada 1 Jun lalu.

JDT Lancar Telefon Pintar OLA

JOHOR BAHRU: Johor Darul Ta’zim (JDT) melancarkan telefon pintar pertamanya, sekali gus menyaksikan kelab bola sepak menembusi industri telefon mudah alih.