suria

Pengarang

Pembantu Nafi Khabar Angin Adenan Jatuh Sakit

KUCHING: Pejabat ketua menteri menolak spekulasi bahawa Tan Sri Adenan Satem telah jatuh sakit selepas pilihan raya kecil (PRN) Sarawak berlangsung.

PRN Sarawak: Adenan Boleh Penuhi Impian - Kit Siang

KUCHING: DAP mengakui Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Adenan Satem akan memacu kemenangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-11.

Muhammad Irwan Dipilih Sertai Cabaran Ski Ke Kutub Utara

KUCHING: Seorang lelaki tempatan, Muhammad Irwan Yusuf Abdullah akan menjadi sebahagian daripada ekspedisi ski ke Kutub Utara tahun depan, di mana suhu di sana mungkin boleh jatuh jauh di bawah paras beku -43°C.

PRN Sarawak: Adenan Ulang Gesaan Fokus Isu-Isu Negeri

KUCHING: Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Adenan Satem terus menekankan bahawa isu-isu negeri perlu diberi fokus dalam kempen pilihan raya negeri (PRN) Sarawak.

PRN Sarawak: Bersih Tumpu Lima Kerusi Panas

KUCHING: Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) mengenal pasti lima kerusi panas bagi pilihan raya negeri Sarawak.

Adakah Kemungkinan DUN Sarawak Dibubarkan Esok?

KUCHING: Menurut sumber dalaman Barisan Nasional (BN), pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak yang dijangka pada Khamis kemungkinan akan ditangguhkan.

Adenan Jumpa Kumpulan S4S Pada 31 Mac

KUCHING: Satu keputusan yang tidak dijangka apabila Ketua Menteri Tan Sri Adenan Satem akan bertemu dengan kumpulan Sarawak for Sarawakians (S4S) minggu depan.

"Kami Tak Diberitahu Bahawa Kami Diusir" - Wartawan Australia

KUCHING: Wartawan penyiaran ABC Linton Besser menyifatkan alasan 'kebimbangan culik' untuk menahan dirinya dan seorang lagi rakan, Louie Eroglu pada Sabtu sebagai tidak masuk akal.

Wartawan Australia Lega 'Semuanya Berakhir'

KUCHING: Dua wartawan Australia yang ditahan kerana cuba untuk bertanya soalan kepada Perdana Menteri pada Sabtu lalu lega dan menyimpulkan pengalaman yang mereka lalui sebagai 'roller coaster'.

Tiada Pendakwaan, Wartawan Australia Dihantar Pulang Segera

KUCHING: Dua wartawan Australia yang telah diberitahu bahawa mereka tidak akan didakwa kerana cuba bertanya soalan Perdana Menteri pada Sabtu lalu akan meninggalkan negara ini dengan segera.