Pengarang | mStar

Pengarang

YUEN MEI KING

YUEN MEI KING

Mahkamah Khas Jenayah Seksual Kanak-Kanak Diperluas

PUTRAJAYA: Usaha memerangi jenayah seksual kanak-kanak dan pedofil akan diperkukuhkan dengan penubuhan mahkamah khas mengendalikan kes tersebut di setiap negeri menjelang akhir tahun depan.

Jangan Jadi Mangsa Curi Identiti

PETALING JAYA: Dia berkelakuan pelik apabila menambah semua kenalan di akaun baharu Facebooknya dan meminta wang daripada mereka.

Tak Cukup Penderma, Pakar Bedah, Pasukan Pemindahan Organ

PETALING JAYA: Malaysia amat memerlukan lebih ramai pakar bedah pemindahan organ, namun pada masa sama terdapat kekurangan pasukan perubatan bagi membantu proses pemindahan itu.

Akta Baharu Bela Nasib Penghuni Rumah Warga Emas

PETALING JAYA: Pengendali pusat penjagaan warga emas yang menawarkan kemudahan serba kekurangan bakal berhadapan tindakan undang-undang baharu termasuk denda dan hukuman penjara kepada pesalah.

Hati-Hati Dengan Penghantar E-Mel

PETALING JAYA: Aktiviti penipuan telah menyebabkan pelakunya 'terlepas' bersama jutaan ringgit dengan hanya menggodam e-mel.

Rumah Vs Hotel

RUANG tamu berbanding lobi hotel. Unit apartmen sebagai ganti kepada suite hotel. Inilah trend pada hari ini.

Penjenayah Siber Pengaruhi Fikiran Mangsa

PETALING JAYA: Penjenayah siber kini semakin mempengaruhi fikiran mangsa. Menyedari mangsa tidak lagi terpedaya dengan emel "Saya seorang Putera mahu mendepositkan sebanyak AS$50 juta (RM199 juta) ke dalam akaun anda", sindiket ini telah menggunakan pakar psikologi dan tingkah laku bagi melancarkan serangan yang menyasarkan syarikat, kumpulan dan individu.

Pilih Kerja Di Luar Bidang Pengajian Satu Perkembangan Baik

PETALING JAYA: Lebih ramai graduan pada masa ini bekerja di sektor yang tidak mempunyai kaitan dengan bidang pengajian mereka, kata Persekutuan Majikan-Majikan Malaysia.

Kanser Dijangka Pembunuh Utama 2025, Tambah Baik Pelan Tindakan

PETALING JAYA: Kanser merupakan pembunuh utama dan dijangka menjadi pembunuh lebih besar dengan peningkatan 54 peratus bagi kes baharu menjelang 2025 sekiranya ia tidak ditangani. 

Azalina Kendali Hal Ehwal Parlimen

PETALING JAYA: Hal ehwal Parlimen kini akan dikendalikan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, yang baru dilantik Datuk Seri Azalina Othman Said.

Klik

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.