Pengarang | mStar

Pengarang

TASHNY SUKUMARAN

TASHNY SUKUMARAN

Kumbang Mungkin Jejaskan Sektor Minyak Sawit

KUALA LUMPUR: Satu spesis kumbang yang dibawa masuk secara haram melalui sempadan Malaysia-Thailand merosakkan pokok-pokok sawit di negara ini.

Ah long Simbah Cat, Bakar Pintu Rumah

KUALA LUMPUR: Peminjam wang tanpa lesen (ah long) bertindak menyimbah cat dan gam serta membakar pintu pagar sebuah rumah selepas seorang wanita yang gagal membayar pinjaman bernilai lebih RM150,000 mendedahkan alamat keluarganya.

Menjalani Kehidupan Berkeluarga 'Terlalu Mahal' Pada Masa Kini - Pakar

PETALING JAYA: Memulakan kehidupan berkeluarga pada hari ini adalah 'terlalu mahal' menurut pakar-pakar, memetik ia sebagai salah satu sebab berlakunya penurunan kadar kelahiran terutama di kalangan masyarakat Cina di Malaysia.

Zaid Ibrahim Disiasat Berhubung Artikel Kritik Keputusan Mahkamah

PETALING JAYA: Bekas menteri undang-undang Datuk Zaid Ibrahim disiasat berhubung satu artikel yang mengkritik keputusan Mahkamah Rayuan baru-baru ini dalam kes penukaran agama anak-anak M. Indira Gandhi.

Ringgit Susut, Majikan Ambil Inisiatif Sendiri Bantu Pekerja Asing

PETALING JAYA: Majikan Malaysia telah 'menaikkan' sendiri susut nilai ringgit untuk kepentingan berjuta-juta pekerja asing di sini.

Laman Sosial Kini Tempat Jual Beli Haiwan Yang Dilindungi

PETALING JAYA: Haiwan kini diperdagangkan kepada pembeli hanya melalui mesej Whatsapp di telefon pintar serta di media sosial.

Pakar Obstetrik Henti Sambut Kelahiran Bayi

PETALING JAYA: Pakar perunding kanan obstetrik dalam sektor swasta di negara ini memilih untuk tidak menyambut kelahiran bayi akibat daripada perubahan dalam perlindungan indemniti profesional mereka.


Pasangan Cinta Jarak Jauh Bakal Diijab Kabul Lima Minggu Lagi

PETALING JAYA: Pasangan yang sedang menjalinkan cinta jarak jauh, Aadil Marzani Samsuddin dan Nik Nurul Athirah, subjek dalam filem pendek Malaysia Airlines #LundangtoNewcastle sedang menghitung hari menantikan tarikh ijab kabul.

Perjalanan Umpama Neraka

KUALA LUMPUR: “Tolonglah hubungi keluarga saya. Mereka tidak ada makanan dan minuman, mereka akan mati tidak lama lagi.”


Saya Maafkan Najib Isu Jambatan Bengkok Tapi Bukan 1MDB - Dr M

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad tidak menyalahkan Datuk Seri Najib Tun Razak atas kegagalan projek jambatan bengkok tetapi menegaskan perdana menteri itu perlu mengambil kira wang yang dihilangkan oleh 1Malaysia Development Berhad (1MDB).


Klik

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.