Pengarang | mStar

Pengarang

TASHNY SUKUMARAN

TASHNY SUKUMARAN

Kumbang Mungkin Jejaskan Sektor Minyak Sawit

KUALA LUMPUR: Satu spesis kumbang yang dibawa masuk secara haram melalui sempadan Malaysia-Thailand merosakkan pokok-pokok sawit di negara ini.

Ah long Simbah Cat, Bakar Pintu Rumah

KUALA LUMPUR: Peminjam wang tanpa lesen (ah long) bertindak menyimbah cat dan gam serta membakar pintu pagar sebuah rumah selepas seorang wanita yang gagal membayar pinjaman bernilai lebih RM150,000 mendedahkan alamat keluarganya.

Menjalani Kehidupan Berkeluarga 'Terlalu Mahal' Pada Masa Kini - Pakar

PETALING JAYA: Memulakan kehidupan berkeluarga pada hari ini adalah 'terlalu mahal' menurut pakar-pakar, memetik ia sebagai salah satu sebab berlakunya penurunan kadar kelahiran terutama di kalangan masyarakat Cina di Malaysia.

Zaid Ibrahim Disiasat Berhubung Artikel Kritik Keputusan Mahkamah

PETALING JAYA: Bekas menteri undang-undang Datuk Zaid Ibrahim disiasat berhubung satu artikel yang mengkritik keputusan Mahkamah Rayuan baru-baru ini dalam kes penukaran agama anak-anak M. Indira Gandhi.

Ringgit Susut, Majikan Ambil Inisiatif Sendiri Bantu Pekerja Asing

PETALING JAYA: Majikan Malaysia telah 'menaikkan' sendiri susut nilai ringgit untuk kepentingan berjuta-juta pekerja asing di sini.

Laman Sosial Kini Tempat Jual Beli Haiwan Yang Dilindungi

PETALING JAYA: Haiwan kini diperdagangkan kepada pembeli hanya melalui mesej Whatsapp di telefon pintar serta di media sosial.

Pakar Obstetrik Henti Sambut Kelahiran Bayi

PETALING JAYA: Pakar perunding kanan obstetrik dalam sektor swasta di negara ini memilih untuk tidak menyambut kelahiran bayi akibat daripada perubahan dalam perlindungan indemniti profesional mereka.


Pasangan Cinta Jarak Jauh Bakal Diijab Kabul Lima Minggu Lagi

PETALING JAYA: Pasangan yang sedang menjalinkan cinta jarak jauh, Aadil Marzani Samsuddin dan Nik Nurul Athirah, subjek dalam filem pendek Malaysia Airlines #LundangtoNewcastle sedang menghitung hari menantikan tarikh ijab kabul.

Perjalanan Umpama Neraka

KUALA LUMPUR: “Tolonglah hubungi keluarga saya. Mereka tidak ada makanan dan minuman, mereka akan mati tidak lama lagi.”


Saya Maafkan Najib Isu Jambatan Bengkok Tapi Bukan 1MDB - Dr M

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad tidak menyalahkan Datuk Seri Najib Tun Razak atas kegagalan projek jambatan bengkok tetapi menegaskan perdana menteri itu perlu mengambil kira wang yang dihilangkan oleh 1Malaysia Development Berhad (1MDB).


IKLAN

Klik

default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


IKLAN