Pengarang | mStar

Pengarang

Mayat rentung ditemui dalam kereta di ladang kelapa sawit

MAYAT rentung yang tidak dikenal pasti identitinya ditemui di dalam sebuah kereta yang hangus terbakar di ladang kelapa sawit dekat Sungai Adong di Miri, Sarawak.

Penduduk sukar bernafas, Miri jerebu akibat kebakaran hutan

KEADAAN waktu malam Sabtu dan awal pagi Ahad di Miri, Sarawak kelihatan berjerebu.

Ikan pari gergasi 150kg ditangkap, ramai persoal kenapa perlu bunuh?

IKAN pari gergasi yang ditangkap secara terang-terangan oleh nelayan tempatan di utara Sarawak, dan tindakan itu dipersoalkan sama ada terdapat keperluan untuk menangkap atau membunuh ikan itu.

Kawasan hutan, belukar dekat Miri terbakar

API marak di hutan dan kawasan hutan dan belukar di Kuala Baram, di daerah utara Miri di Sarawak.

Hasrat suami isteri 'jalan-jalan cari durian' bertukar tragedi

MIRI: Hasrat sepasang suami isteri mahu mencari durian di sepanjang Sungai Baram bertukar tragedi apabila seorang lelaki berusia 55 tahun lemas, selepas bot yang dinaiki mereka terbalik pada pagi Isnin.

Mayat mangsa bot karam ditemui

MIRI: Penumpang yang hilang dalam insiden bot karam di Sungai Saribas di Betong di selatan Sarawak, ditemui lemas, pagi Ahad.

65 penduduk hilang tempat tinggal dalam kejadian kebakaran rumah panjang

MIRI: Sebuah rumah panjang yang terletak di daerah Tatau di utara Sarawak hangus dijilat api dalam kejadian yang berlaku pada pagi Ahad.

Seorang rentung, kuarters guru terbakar

MIRI: Seorang guru wanita berusia 25 tahun rentung manakala dua lagi melecur dalam satu kebakaran di kuarters guru di Taman Negara Mulu, awal pagi Rabu.

Ibu bapa 12 murid dakwa anak dicabul guru

MIRI: Ibu bapa kepada 12 murid lain di Batu Niah dekat sini tampil membuat laporan polis, mendakwa anak-anak mereka dicabul oleh seorang guru.

Arah mangsa bayar RM2,000 kemudian lesap

MIRI: Lebih 100 individu membuat aduan di balai polis Pusat Miri selepas didakwa diperdaya ejen pekerjaan palsu.

Klik

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).