Pengarang | mStar

Pengarang

Enam pegawai imigresen ditahan SPRM, seludup warga asing, penjenayah

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan enam pegawai imigresen yang bertugas di pintu masuk negara kerana didakwa terlibat rasuah dan salah guna kuasa.

SPRM

'Datuk' Antara Empat Ditahan SPRM

PETALING JAYA: Empat lelaki, termasuk seorang 'Datuk' ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung penyelewengan berjumlah kira-kira RM40 juta.

Jurutera TNB Ditahan Didakwa Terima Rasuah

PETALING JAYA: Seorang jurutera bahagian perancangan Tenaga Nasional Bhd (TNB) ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana didakwa menerima rasuah berjumlah RM32,000.

Musang King Popularkan Sungai Ruan

RAUB: Kampung baharu Sungai Ruan di sini kini sinonim dengan daerah yang terkenal dengan durian Musang King.

SPRM Serbu Pejabat Teresa Kok, Rampas Dokumen

PETALING JAYA: Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) merampas dokumen dari pejabat Ahli Parlimen DAP, Teresa Kok bagi menjalankan siasatan berhubung penyalahgunaan dana Yayasan Warisan Anak Selangor (Yawas).

SPRM 'Jejak' Pegawai Penguatkuasa Terima Sogokan

PETALING JAYA: Pegawai penguatkuasa yang ditugaskan untuk mengambil tindakan terhadap pemandu lori tidak bertanggungjawab, tetapi tidak berbuat demikian kerana 'disogok' adalah yang terbaru dalam senarai pemerhatian agensi anti rasuah.

Bekas CEO Agensi Kerajaan Ditahan SPRM

PETALING JAYA: Seorang bekas ketua pegawai eksekutif sebuah agensi kerajaan telah ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

SPRM Pantau FB Penjawat Awam, Isteri Menunjuk-Nunjuk Kemewahan

PETALING JAYA: Penjawat awam dan isteri yang gemar menunjuk-nunjuk dengan memuatnaik gambar barangan mewah yang dimiliki seperti beg dan jam tangan, selain percutian keluarga bertaraf lima bintang perlu berwaspada kerana mereka sedang diperhatikan.

KSU KKLW: Penemuan Terbaharu Wang Tunai, Emas Bernilai RM2.6 Juta

PETALING JAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menemui lagi beberapa kilogram emas dan wang tunai dianggarkan berjumlah RM2.6 juta susulan penahanan Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) Datuk Mohd Arif Ab Rahman.

Tiga Bulan SPRM Jejak KSU KKLW

PETALING JAYA: Tiga bulan selepas menjejaki beliau, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia-Rasuah (SPRM) mula bertindak dan menahan Ketua Setiausaha Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Mohd Arif Ab Rahman di kediamannya ketika beliau mahu keluar ke pejabat.

Klik

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.