Pengarang | mStar

Pengarang

Ragut beg penjual tiket loteri... cuma ada tisu tandas, telefon bimbit lama

MELAKA: Nasib malang menimpa dua pencuri yang meragut beg seorang penjual tiket lori, kerana di dalamnya hanya mengandungi tisu tandas dan telefon bimbit lama model Nokia.

Tujuh gerai tidak halal di ekspo Melaka ditutup

MELAKA: Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka (MITC) di Ayer Keroh memohon maaf kerana membenarkan produk tidak halal di dalam dewan pamerannya.

Saya bukan tak sabar nak jadi PM - Anwar

MELAKA: Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, beliau tidak mempunyai motif tersendiri atau tidak sabar untuk menjadi Perdana Menteri kerana bertanding di kerusi Port Dickson, tetapi sebaliknya mahu membantu melakukan pembaharuan Parlimen.

Exco Melaka tak sengaja temui ular sawa

MELAKA: Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Anti Dadah negeri, Low Chee Leong menemui seekor ular sawa sewaktu mahu menarik paip getah di sebalik kayu.

Gerai burger usang tempat berteduh dua beranak

MELAKA: Pihak berkuasa menemui seorang ibu dan anak lelakinya yang berusia tujuh tahun, tidur di sebuah gerai burger usang.

Penipu, Bukan Pembantu Tian Chua

MELAKA: Seorang lelaki yang mendakwa dirinya sebagai pembantu kepada Ahli Parlimen Batu Tian Chua dituduh memalsukan surat kuasa untuk menjual keahlian dan lambang palsu yang berkaitan dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang diketuai seorang kerabat diraja.

Budak 7 Tahun Didakwa Rogol?

MELAKA: Sukar untuk dipercayai tetapi satu laporan polis dibuat terhadap seorang murid Tahun Satu di sini kerana didakwa merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun.

Kejutan Hari Jadi Untuk Khairul

MELAKA: Atlet lari pecut Khairul Hafiz Jantan akan bertemu rakan-rakan lama dan menikmati makanan kegemarannya, sambal kacang pada majlis sambutan ulang tahun kelahirannya ke-19 di Stadium Nasional Bukit Jalil, Sabtu ini.

MyKad Palsu Dijual Kepada Warga Asing

MELAKA: Satu sindiket di sini telah menjual MyKad palsu kepada ramai warga asing, dengan mengenakan bayaran antara RM4,500 dan RM10,000.

Pemimpin IS Syria 'Bengang' Dengan Wanndy - Sumber

MELAKA: Muhammad Wanndy Mohamed Jedi begitu terdesak untuk kekal dianggap sebagai pemimpin kanan operasi terkemuka kumpulan militan IS dari Malaysia dengan rangkaian pengganas sudah mula hilang kepercayaan terhadapnya.

IKLAN

Klik

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

IKLAN