Pengarang | mStar

Pengarang

Ratusan ikan mati di Sungai Melaka, dipercayai tercemar

INSIDEN pencemaran di Sungai Melaka di Melaka mengakibatkan ratusan ikan air tawar mati.

Ragut beg penjual tiket loteri... cuma ada tisu tandas, telefon bimbit lama

MELAKA: Nasib malang menimpa dua pencuri yang meragut beg seorang penjual tiket lori, kerana di dalamnya hanya mengandungi tisu tandas dan telefon bimbit lama model Nokia.

Tujuh gerai tidak halal di ekspo Melaka ditutup

MELAKA: Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka (MITC) di Ayer Keroh memohon maaf kerana membenarkan produk tidak halal di dalam dewan pamerannya.

Saya bukan tak sabar nak jadi PM - Anwar

MELAKA: Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, beliau tidak mempunyai motif tersendiri atau tidak sabar untuk menjadi Perdana Menteri kerana bertanding di kerusi Port Dickson, tetapi sebaliknya mahu membantu melakukan pembaharuan Parlimen.

Exco Melaka tak sengaja temui ular sawa

MELAKA: Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Anti Dadah negeri, Low Chee Leong menemui seekor ular sawa sewaktu mahu menarik paip getah di sebalik kayu.

Gerai burger usang tempat berteduh dua beranak

MELAKA: Pihak berkuasa menemui seorang ibu dan anak lelakinya yang berusia tujuh tahun, tidur di sebuah gerai burger usang.

Penipu, Bukan Pembantu Tian Chua

MELAKA: Seorang lelaki yang mendakwa dirinya sebagai pembantu kepada Ahli Parlimen Batu Tian Chua dituduh memalsukan surat kuasa untuk menjual keahlian dan lambang palsu yang berkaitan dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang diketuai seorang kerabat diraja.

Budak 7 Tahun Didakwa Rogol?

MELAKA: Sukar untuk dipercayai tetapi satu laporan polis dibuat terhadap seorang murid Tahun Satu di sini kerana didakwa merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun.

Kejutan Hari Jadi Untuk Khairul

MELAKA: Atlet lari pecut Khairul Hafiz Jantan akan bertemu rakan-rakan lama dan menikmati makanan kegemarannya, sambal kacang pada majlis sambutan ulang tahun kelahirannya ke-19 di Stadium Nasional Bukit Jalil, Sabtu ini.

MyKad Palsu Dijual Kepada Warga Asing

MELAKA: Satu sindiket di sini telah menjual MyKad palsu kepada ramai warga asing, dengan mengenakan bayaran antara RM4,500 dan RM10,000.

Klik

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.