Pengarang

'Spiderman' Bangladesh ditahan di Bandar Hilir

KELAB Perniagaan Pelancongan Melaka memuji tindakan pegawai Jabatan Imigresen negeri menangkap 'Spiderman hujung minggu lalu.

Anggota Rela masih hidup, mangsa lain maut diserang babi hutan

INDIVIDU yang maut akibat serangan babi hutan pada Rabu lalu bukan anggota Rela, kata Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Pembangunan Usahawan dan Industri Asas Tani Melaka, Norhizam Hassan Baktee.

Ratusan ikan mati di Sungai Melaka, dipercayai tercemar

INSIDEN pencemaran di Sungai Melaka di Melaka mengakibatkan ratusan ikan air tawar mati.

Sisa berbahaya ditemui di tebing sungai

SISA buangan kilang yang berbahaya ditemui di sepanjang tebing Sungai Kelemak di Alor Gajah, Melaka.

Ragut beg penjual tiket loteri... cuma ada tisu tandas, telefon bimbit lama

MELAKA: Nasib malang menimpa dua pencuri yang meragut beg seorang penjual tiket lori, kerana di dalamnya hanya mengandungi tisu tandas dan telefon bimbit lama model Nokia.

Tujuh gerai tidak halal di ekspo Melaka ditutup

MELAKA: Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka (MITC) di Ayer Keroh memohon maaf kerana membenarkan produk tidak halal di dalam dewan pamerannya.

Saya bukan tak sabar nak jadi PM - Anwar

MELAKA: Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, beliau tidak mempunyai motif tersendiri atau tidak sabar untuk menjadi Perdana Menteri kerana bertanding di kerusi Port Dickson, tetapi sebaliknya mahu membantu melakukan pembaharuan Parlimen.

Exco Melaka tak sengaja temui ular sawa

MELAKA: Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Anti Dadah negeri, Low Chee Leong menemui seekor ular sawa sewaktu mahu menarik paip getah di sebalik kayu.

Gerai burger usang tempat berteduh dua beranak

MELAKA: Pihak berkuasa menemui seorang ibu dan anak lelakinya yang berusia tujuh tahun, tidur di sebuah gerai burger usang.

Penipu, Bukan Pembantu Tian Chua

MELAKA: Seorang lelaki yang mendakwa dirinya sebagai pembantu kepada Ahli Parlimen Batu Tian Chua dituduh memalsukan surat kuasa untuk menjual keahlian dan lambang palsu yang berkaitan dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang diketuai seorang kerabat diraja.