suria

Pengarang

Komander Abu Sayyaf Mati Ditembak

KOTA KINABALU: Lelaki yang ditembak mati oleh pasukan keselamatan merupakan ahli kumpulan Abu Sayyaf berpangkat komander.

Shafie Disiasat SPRM Sekali Lagi

KOTA KINABALU: Datuk Seri Shafie Apdal dipanggil semula oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk membantu siasatan lanjut pada Isni

Shafie Direman Empat Hari

KOTA KINABALU: Datuk Seri Shafie Apdal direman selama empat hari bagi membantu siasatan berhubung kes penyelewengan dana RM1.5 bilion untuk projek pembangunan luar bandar di Sabah.

Pemandu Maut, Dua Parah Langgar Pokok

KOTA KINABALU: Seorang lelaki terbunuh dan dua lagi cedera parah apabila kereta yang dinaiki mereka melanggar sebatang pokok di ladang kelapa sawit di daerah Kinabatangan pada Sabtu.

Shafie Nafi Terima Dana 1MDB

KOTA KINABALU: Bekas Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata, beliau tidak pernah menerima apa-apa dana berkaitan dengan 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

Bekas Setiausaha Agung PBS Terajui Pakar

KOTA KINABALU: Satu lagi parti bersedia terbabit dalam ketegangan menjelang pilihan raya di Sabah, apabila bekas setiausaha agung Parti Bersatu Sabah (PBS) mengambil alih pucuk pimpinan sebuah parti yang tidak begitu dikenali.

Adun Kapayan Beri Kata Dua Kepada DAP

KOTA KINABALU: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kapayan, Dr Edwin Bosi memberi kata dua kepada DAP sama ada meletakkan dirinya sebagai calon untuk mempertahankan kerusi tersebut atau beliau akan keluar parti itu.

Dua Tebusan Malaysia Diselamatkan Tentera Filipina

KOTA KINABALU: Dua daripada lima kelasi Malaysia yang dijadikan tebusan oleh militan Abu Sayyaf berjaya diselamatkan dalam satu operasi di kawasan perairan antara Pulau Jolo dan Pata, selatan Filipina.

Polis Cari 'Gadis Karate' Bantu Siasatan

KOTA KINABALU: Polis sedang mengesan seorang pengguna Facebook yang mendakwa bahawa dia telah berjaya membelasah dua lelaki yang cuba merogolnya, menyebabkan mereka berada dalam keadaan koma.

Gempa Bumi Celebes Sea: Beberapa Kawasan Di Sabah Rasai Gegaran

KOTA KINABALU : Beberapa kawasan di Sabah mengalami gegaran berikutan kejadian gempa bumi magnitud 7.3 melanda Celebes Sea.