Pengarang | mStar

Pengarang

Gempa Bumi Celebes Sea: Beberapa Kawasan Di Sabah Rasai Gegaran

KOTA KINABALU : Beberapa kawasan di Sabah mengalami gegaran berikutan kejadian gempa bumi magnitud 7.3 melanda Celebes Sea.

Lajim Ukin

Parti Diterajui Lajim Ukin Kerjasama Dengan Gabungan Pembangkang Sabah

KOTA KINABALU: Parti Harapan Rakyat Sabah yang diterajui Datuk Lajim Ukin menjalinkan kerjasama dengan gabungan parti pembangkang tempatan lain, Gabungan Sabah (USA).

Buaya 3.2m Berjaya Ditangkap

KOTA KINABALU: Renjer hidupan liar Sabah menangkap seekor buaya berukuran 3.2 meter di sebuah kampung di Penampang dan menyifatkannya sebagai yang terbesar pernah ditangkap di daerah itu setakat ini.

Pakatan Harapan Sasar Gabungan Kerjasama Pembangkang Di Sabah

KOTA KINABALU: Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Parti Amanah Negara (Amanah) telah bekerjasama untuk melancarkan gabungan Pakatan Harapan di Sabah dengan mesej jelas kepada parti-parti pembangkang tempatan bahawa mereka berhasrat untuk bertanding di negeri itu pada pilihan raya akan datang.

Ongkili Pemangku Presiden PBS Berkuatkuasa Serta Merta

KOTA KINABALU: Datuk Seri Dr Maximus Ongkili telah mengambil alih jawatan pemangku Presiden Parti Bersatu Sabah (PBS) berkuatkuasa serta merta.

Tertuduh Skandal Air Sabah Fail Rayuan Minggu Depan

KOTA KINABALU: Bekas pengarah Jabatan Air Negeri Sabah, Ag Mohd Tahir Mohd Talib dan isterinya, Fauziah Piut akan memfailkan rayuan terhadap perintah ikat jamin sebanyak RM12 juta yang dikenakan terhadap mereka minggu depan.

PKR, DAP Tidak Perlu Bertanding Di Sabah - Lajim

KOTA KINABALU: Bekas Ketua PKR Sabah, Datuk Lajim Ukin meminta bekas partinya dan parti pembangkang dari Semenanjung Malaysia agar bertanding di negeri itu pada pilihan raya akan datang.

Dua Lelaki Bersenjata Ditembak Mati Di Kunak

KOTA KINABALU: Polis telah menembak mati dua lelaki bersenjata di sebuah ladang di pantai timur daerah Kunak.

Legenda Kadazandusun "Dihidupkan"

KOTA KINABALU: Kisah Huminodun sering diceritakan kepada golongan kanak-kanak Kadazandusun tentang seorang gadis yang mengorbankan dirinya supaya kaumnya boleh meneruskan kehidupan.

Ops Water: 19 Jurutera Ditahan, RM2.4 Juta Dirampas

KOTA KINABALU: Siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung kes penyalahgunaan dana awam membabitkan Jabatan Air Negeri Sabah (JANS) diperluaskan dengan penahanan 19 jurutera bahagian/daerah dalam satu operasi pada Rabu.