suria

Pengarang

ROZAID A. RAHMAN

ROZAID A. RAHMAN

Kurang tidur, sentiasa aktif rahsia Tun M kekal bertenaga... akui kerap terlupa kerana faktor usia

JAM menunjukkan pukul 8.30 pagi dan Tun Dr Mahathir Mohamad baru saja tiba di Yayasan Albukhary di ibu negara.

Memori berharga bersama Zam, mentor dunia kewartawanan

PENGARANG Eksekutif The Star mengingati seorang ketua pengarang lamanya di Utusan Melayu yang dianggapnya mentor dan juga bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin.

Isu di sebalik pemindahan 22 pegawai tinggi kerajaan ke Intan

PETALING JAYA:  Keputusan untuk menempatkan 22 orang pegawai tinggi persekutuan daripada pelbagai peringkat ke Institut Tadbiran Awam Negara (Intan) yang mencetuskan kontroversi rupa-rupanya dibuat oleh bekas Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa sehari sebelum beliau bersara pada 28 Ogos lalu.

Jangan sampai sudah jatuh ditimpa tangga...

BERITA mengenai Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos mengesahkan keputusan beliau untuk bertanding jawatan Ketua Pemuda Umno Malaysia pada pemilihan parti itu 23 Jun ini bukanlah sesuatu yang menggemparkan.

Krisis sebenar di Perlis: Pertembungan karakter Raja & Shahidan

PETALING JAYA: Krisis di Perlis tidak nampak kesudahannya apabila pelantikan Datuk Seri Azlan Man selaku menteri besar oleh Raja Perlis, bukan sahaja diboikot kesemua ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Barisan Nasional (BN), malahan pengerusinya Datuk Seri Shahidan Kassim serta merta memecat Azlan sebagai anggota Umno.

"Mai Lah Sapa Pun... Termasuk Tun M"

“RAMAI yang bertanya kepada saya tentang Tun (Dr Mahathir Mohamad). Mana-mana saya pergi orang tanya, tak takut kah? Boleh menang kah kalau Dr Mahathir bertanding di Langkawi. Ya lah... Saya jawab Langkawi ka mana ka, Barisan boleh menang, Insya-Allah."

"Saya Perlu Mandat Untuk Perkasakan Ekonomi Dan Martabat Umat Islam Johor" - Mohamed Khaled

PASIR GUDANG: Menteri Besar Johor, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berikrar jika beliau terus memimpin untuk lima tahun akan datang, ada dua perkara utama yang akan beliau lakukan untuk menjayakan pembangunan Islam dan bangsa Melayu.

Sanusi Junid: Satu Karakter Yang Besar Dan Luar Biasa

BILA Tan Sri Sanusi Junid bercakap, semua akan terdiam dan terpegun. Bukan kerana beliau seorang orator yang sangat hebat tetapi kerana kemampuannya untuk bercerita dan menghiburkan pendengar dengan pelbagai kisah yang menarik serta menghiburkan.

Persediaan Hadapi PRU14 Pada Skala 9.5 - Zahid

KUALA LUMPUR: Kesediaan Barisan Nasional (BN) dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) kini berada pada tahap 9.5 dalam skala 1 hingga 10, ujar Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Hishamuddin Rais Salahkan Anwar Di Atas Kemelut PKR

PETALING JAYA: Aktivis reformasi, Hishamuddin Rais menyalahkan Ketua Umum Parti Keadilan  Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim di atas apa yang sedang berlaku dalam pati itu sekarang iaitu kepada wujudnya perbezaan dan perbalahan pandangan di antara beberapa pimpinan mereka.