Pengarang | mStar

Pengarang

CEO ditahan selepas dikait dengan skandal 'speedy gonzales' membabitkan Tourism Malaysia

PUTRAJAYA: Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) berusia 32 tahun dari sebuah syarikat Sdn Bhd ditahan untuk membantu siasatan membabitkan projek Tourism Malaysia bernilai RM99.693 juta.

HRDF didakwa seleweng dana, beli bangunan di Bangsar South melebihi harga pasaran

PETALING JAYA: Nampaknya skandal Pembangunan Sumber Manusia Berhad (HRDF) tidak akan selesai dalam masa terdekat.

Pemandu rempuh pelanggan restoran didakwa bunuh

PETALING JAYA: Pemandu trak pikap yang merempuh pelanggan di sebuah restoran di Taman Equine, Seri Kembangan, didakwa kerana membunuh, di mahkamah majistret di sini, Jumaat.

Rosmah, Rizal, Ku Nan ke SPRM Rabu

PETALING JAYA: Datin Seri Rosmah Mansor, bekas pembantunya Datuk Rizal Mansor dan bekas Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor akan memberikan keterangan di Putrajaya pada Rabu.

Rosmah bakal berdepan pertuduhan baharu

PETALING JAYA: Datin Seri Rosmah Mansor mungkin terpaksa dihadapkan ke mahkamah sekali lagi dan kali ini atas dakwaan melibatkan projek hibrid solar untuk sekolah-sekolah di pedalaman Sarawak yang bernilai RM1.25 bilion.

Musa Aman dibenar ikat jamin RM2 juta

KUALA LUMPUR: Mahkamah Sesyen di sini membenarkan bekas ketua menteri Sabah, Tan Sri Musa Aman diikat jamin RM2 juta dengan dua penjamin.

Musa Aman mengaku tidak bersalah 35 tuduhan rasuah

KUALA LUMPUR: Bekas ketua menteri Sabah, Tan Sri Musa Aman meminta dibicarakan terhadap 35 pertuduhan rasuah di Mahkamah Seksyen, di sini.

Hakim tetapkan wang ikat jamin Najib, Irwan RM1 juta seorang

KUALA LUMPUR: Mahkamah Sesyen menetapkan wang ikat  jamin sebanyak RM1 juta kepada Datuk Seri Najib Tun Razak dan Tan Sri Dr. Irwan Serigar Abdulah terhadap enam kesalahan jenayah pecah amanah dalam pendakwaan bersama.

Muhammad Shafee dibenar ikat jamin RM1 juta

KUALA LUMPUR: Peguam kanan, Tan Sri Dr Muhammad Shafee Abdullah dibenarkan ikat jamin sebanyak RM1 juta.

liow tiong lai

Mungkin guna logo MCA untuk PRK Balakong

BENTONG: Terdapat kemungkinan MCA akan menggunakan logo parti itu pada pilihan raya kecil (PRK) Balakong.

Klik

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

APABILA ke Restoran Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara, kesabaran berpuasa sedikit tergugat melihat deretan juadah berbuka yang disediakan.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).