suria

Pengarang

REBECCA RAJAENDRAM

REBECCA RAJAENDRAM

Menteri Pengajian Tinggi mohon maaf atas kesulitan pendaftaran pelajar IPT

MENTERI Pengajian Tinggi, Datuk Dr Noraini Ahmad berharap semua pihak dapat bersama-sama membendung penularan wabak Covid-19i.

Jawatankuasa TVET di landasan betul ke arah melahirkan tenaga kerja mahir berkualiti

SEBANYAK RM5.9 bilion akan diperuntukkan ke sektor TVET dengan menekankan kepentingannya dalam menghasilkan modal insan negara.

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

Lebih 400 ribu peminjam PTPTN 'dibebas' dari senarai hitam

KUALA LUMPUR: Lebih daripada 400,000 peminjam pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) telah ditarik daripada senarai hitam perjalanan Jabatan Imigresen.

Sekolah Dikecam Asingkan Cawan Pelajar

PETALING JAYA: Ibu bapa dan netizen 'naik angin' selepas mendakwa sebuah sekolah rendah di Hulu Langat mengasingkan  gelas minuman untuk pelajar Islam dan bukan Islam.

Peminjam PTPTN Kini Disenarai Hitam

PETALING JAYA: Kira-kira 1.3 juta peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Negara (PTPTN) akan disenaraikan di bawah Sistem Maklumat Rujukan Kredit Pusat (CCRIS), di mana ia akan memberi kesan kepada penarafan kredit jika mereka gagal membayar pinjaman pelajaran pada masa yang ditetapkan.

Tiba Masanya Masalah Buli Dihentikan

PUTRAJAYA: Tindakan buli pada masa kini tidak sekadar perbuatan memukul, sebaliknya mangsa buli juga boleh menderita kerana dejek dan dimalukan 'secara ganas' di media sosial, satu lagi bentuk penderaan yang akan memberi kesan trauma kepada mangsa.

SPM, STPM Akan Diteruskan Walau Banjir, Jerebu Kembali Melanda

KUALA LUMPUR: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) akan diteruskan seperti yang dirancang jika jerebu atau banjir kembali melanda memandangkan Kementerian Pendidikan mempunyai rancangan untuk menghadapi situasi itu.

Dana Pendidikan Star Bantu Golongan Memerlukan

PETALING JAYA: Remaja lelaki ini kehilangan bapanya akibat kompikasi kesihatan ketika dia berusia 12 tahun.