suria

Pengarang

Najib akui Jho Low tipu Malaysia, tapi dakwa ia salah Goldman Sachs

PETALING JAYA: Datuk Seri Najib Tun Razak mengakui bahawa Malaysia telah ditipu oleh ahli perniagaan Low Taek Jho yang juga dikenali sebagai Jho Low, tetapi mendakwa bank pelaburan Goldman Sachs, peguam dan juruaudit gagal melindungi kepentingan negara dalam 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Maszlee sindir KJ, prihatin isu pendidikan walaupun jadi 'penganggur'

PETALING JAYA: Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik membidas Khairy Jamaluddin apabila secara sinis mengucapkan tahniah kerana Ahli Parlimen Rembau itu begitu sensitif terhadap isu pendidikan.

Wan Saiful letak jawatan penasihat khas Maszlee

PETALING JAYA: Wan Saiful Wan Jan meletakkan jawatan sebagai penasihat khas kepada Menteri Pendidikan, tetapi menafikan ia disebabkan oleh perbezaan pendapat dengan Dr Maszlee Malik.

"Bayangkan dunia tanpa kondom...," gurauan Tun M gamatkan dewan

KUALA LUMPUR: Perkembangan penduduk di dunia tidak dapat dielakkan tanpa getah Malaysia, kata Tun Dr Mahathir Mohamad ketika merasmikan Persidangan dan Pameran Sarung Tangan Getah Antarabangsa ke-9.

Jual Equanimity bukan tugas mudah

PETALING JAYA: Dengan Mahkamah Admiralti memberikan kebenaran kepada 1Malaysia Development Bhd (1MDB) untuk menjual Equanimity, proses mencari pembeli untuk kapal layar mewah itu kini boleh bermula.

Agensi risikan M'sia ada lebih 1,000 anggota seluruh dunia

KUALA LUMPUR: Agensi perisikan tempatan, Organisasi Perisikan Luar Malaysia (MEIO) mempunyai lebih 1,000 anggota di seluruh dunia.

Tun M sindir saya - KJ

KUALA LUMPUR: Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin menolak pujian Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa beliau merupakan calon terbaik untuk jawatan presiden parti, dengan menyifatkannya sebagai satu sindiran.

Persediaan Hadapi PRU14 Pada Skala 9.5 - Zahid

KUALA LUMPUR: Kesediaan Barisan Nasional (BN) dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) kini berada pada tahap 9.5 dalam skala 1 hingga 10, ujar Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Ia Keputusan Polis - Tun M

KIRA-kira 30 tahun selepas Operasi Lalang, bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menegaskan keputusan untuk menahan 106 individu dan menutup tiga akhbar merupakan keputusan polis semata-mata.