suria

Pengarang

Ketahui Peranan CTOS

AGENSI pelaporan kredit terbesar di Malaysia, CTOS, telah beroperasi lebih 26 tahun tetapi masih ada segelintir pihak yang salah anggap mengenai peranannya.

Telekom Malaysia Mungkin Terpaksa Turunkan Harga Jalur Lebar

PETALING JAYA: Telekom Malaysia Bhd (TM) mungkin terpaksa menurunkan harganya disebabkan kemunculan syarikat pesaing dengan tawaran kos lebih rendah seperti ViewQwest Pte Ltd dari Singapura yang mula beroperasi di Malaysia pada Julai.

Bunuh: Hukuman Mati Terhadap Tiga Bekas Pelajar Kolej Dikekalkan

PUTRAJAYA: Mahkamah Rayuan mengekalkan hukuman mati terhadap tiga bekas pelajar kolej yang dituduh membunuh pensyarah kurang upaya, Zara Eleena Omar Peter dan bapanya dua tahun lalu.

Artikel WSJ Tidak Jelas - Peguam

KUALA LUMPUR: Tidak jelas sama ada artikel yang disiarkan Wall Street Journal (WSJ) menuduh Datuk Seri Najib Tun Razak mengambil dana daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB) atau sebaliknya, kata peguam Datuk Mohd Hafarizam Harun.

Bapa Dan Anak Dijatuhi Hukuman Penjara Promosi Keganasan

KUALA LUMPUR: Seorang bapa dan anak lelakinya dijatuhi hukuman penjara, masing-masing 18 tahun dan 12 tahun oleh Mahkamah Tinggi kerana terlibat dalam aktiviti berkaitan keganasan.

Wanita Tanggal Pakaian Di Petaling Street Didakwa

KUALA LUMPUR: Wanita yang menjadi popular kerana aksi menanggalkan pakaian di Jalan Petaling mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini atas tuduhan berkelakuan tidak sopan di khalayak ramai.

MyEG: Terpulang Kepada Kerajaan Untuk Kekal, Mansuh Caj

PETALING JAYA: Pengarah Eksekutif MyEG, Datuk Raja Munir Shah Raja Mustapha menegaskan terpulang kepada kerajaan sama ada ingin mengekalkan atau memansuhkan caj RM38 yang dikenakan bagi memperbaharui Pas Lawatan Kerja Sementara (PLKS) menerusi sistem dalam talian.

Imigresen Siasat Dakwaan Hanya Pengarah Boleh Perbaharui Permit Pekerja Asing

PETALING JAYA: Jabatan Imigresen sedang menyiasat dakwaan majikan bahawa kakitangannya di kaunter tidak lagi membenarkan wakil syarikat untuk melakukan pembaharuan permit pekerja asing, sebaliknya menegaskan bahawa pengarah syarikat perlu hadir sendiri.

Jangan Heret Keluarga Saya - Ismail Sabri

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob meminta orang ramai supaya tidak menyerang keluarganya berhubung kenyataan kontroversinya di Facebook sebelum ini.


Visa: Agensi Indonesia Berang Caj Naik Mendadak, Ugut Henti Hantar Pekerja

PETALING JAYA: Bayaran pemprosesan visa untuk pekerja Indonesia telah dinaikkan dari RM15 kepada RM250 sejak bulan lepas dan pengusaha agensi pekerjaan di negara itu yang marah telah mengancam untuk menghentikan penghantaran warga mereka ke sini.