suria

Pengarang

Cacat Bukan Halangan Untuk Berjaya

ALOR SETAR: Dia tidak mempunyai tangan, kakinya lumpuh dan hanya jari kaki kanan boleh berfungsi untuk mencengkam pensil.

Dasar Baharu Di Sempadan Baik Untuk Pelancong Dan Warga Thai

ALOR SETAR: Dasar baharu Thai yang mengetatkan keselamatan di lintasan sempadannya akan membantu meningkatkan keselamatan orang ramai dan pelancong.

Digigit Monyet Liar, Budak Lelaki Disuntik Vaksin Rabies

KANGAR: Seorang murid sekolah rendah telah diberi vaksin rabies dan perlu sentiasa diawasi selepas diserang seekor monyet liar di Arau.

Hampir 4 Juta Pelajar Tidak Ke Sekolah Akibat Jerebu

ALOR SETAR: Hampir 7,000 buah sekolah yang mempunyai hampir empat juta pelajar akan ditutup pada Isnin dan Selasa kerana kualiti udara di Semenanjung semakin buruk.

Pelajar Di P.Pinang Jadi 'Mangsa Slogan'

GEORGE TOWN: Selepas beberapa minggu berkerja keras berlatih untuk perarakan Hari Kebangsaan, beribu-ribu pelajar sekolah di sini terperangkap dalam satu keadaan yang rumit.

Warga Emas Didakwa Simbah Asid Kepada Remaja

ALOR SETAR: Seorang warga emas didakwa di Mahkamah Sesyen di sini kerana menyebabkan kecederaan dengan menyimbah asid kepada seorang remaja, bulan lepas.

Anak Perempuan Dibunuh, Penantian 10 Tahun Tuntut Keadilan Berakhir

ALOR SETAR: Seorang jurujual kereta dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini pada Ahad selepas didapati bersalah membunuh seorang eksekutif pemasaran, pada 2006

Bom Petrol Dilempar Di Sekolah Kes 'Minum Air Kencing'

SUNGAI PETANI: Satu bom petrol dilemparkan di perkarangan sekolah di mana seorang guru dikatakan menyuruh muridnya yang bukan Islam untuk meminum air kencing sendiri.

Kenyataan 'Minum Air Kencing' Sekadar Untuk Bergurau

ALOR SETAR:  Kenyataan seorang guru yang meminta muridnya minum air kencing sendiri hanya bermaksud untuk berjenaka, kata seorang ahli exco negeri Kedah.

Kem Penyeludupan Manusia: Hanya Dua Anggota Polis, Bukan 12 Yang Disiasat

WANG KELIAN: Tidak semua 12 orang yang ditahan berhubung penemuan kubur besar di sini adalah anggota polis, jelas Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar.