suria

Pengarang

NORFATIMAH AHMAD

NORFATIMAH AHMAD

Norfatimah Ahmad ialah Timbalan Editor mStar.

tim@thestar.com.my

Kisah Gua Hira dan wahyu pertama, "Bacalah..."

AYAT pertama diturunkan buat Nabi Muhammad SAW ketika sedang menyepikan diri di Gua Hira. Begitu besar kuasa Yang Maha Esa apabila insan yang tidak tahu membaca ini diberi nikmat untuk menyebarkan Islam menerusi kitab suci al-Quran.

Akibat mulut celupar... 'tangan sejuk' di gua batu kapur di Temerloh pegang kaki pendaki

JANGAN cakap besar kalau masuk hutan, itu antara petua yang sering jadi pegangan kumpulan pendaki setiap kali memulakan ekspedisi walau di mana saja. Tetapi, bak kata orang tua, rambut sama hitam tapi hati lain-lain - ada saja yang payah sungguh nak ikut peraturan alam!

Wajah isteri macam beruk akibat si suami cemburu buta

KETIKA itu, Razi mula hilang akal dan enggan dianggap dayus, dia menceraikan Naemah dan bukan setakat itu sahaja, Razi bertindak di luar jangkaan. Dia mengambil jalan mudah menggunakan ilmu hitam.

Warga emas tak sempat tunai umrah, dijemput Ilahi kurang 2 jam sebelum mendarat

HASRAT lapan sekeluarga dari Sabak Bernam, Selangor untuk mengerjakan umrah bersama tidak kesampaian apabila seorang daripada mereka dijemput Ilahi ketika dalam pesawat ke Madinah.

Kuntuman mawar buat Cikgu Jiha jatuh cinta pandang pertama

MINATNYA melukis dan subjek pilihan adalah ros, kuntuman mewangi yang begitu menawan. Itulah Cikgu Jiha, wanita dan bunga yang sudah lebih 30 tahun bersama.

Pemilihan Shukri berita gembira buat SPRM - Azam Baki

PETALING JAYA: Seluruh pegawai dan kakitangan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak sabar untuk bekerja di bawah kepimpinan Datuk Seri Shukri Abdull.

Anwar maafkan Tun M, Najib

PETALING JAYA: Beberapa jam selepas dibebaskan, Datuk Seri Anwar Ibrahim secara terbuka bukan sahaja mengakui telah memaafkan Tun Dr Mahathir Mohamad tetapi juga Datuk Seri Najib Tun Razak.

Muhyiddin, Guan Eng, Mat Sabu diumum menteri kanan

PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad telah mengumumkan tiga pemimpin utama Pakatan Harapan (PH) sebagai menteri kanan dalam barisan Kabinet kerajaan PH bagi membentuk struktur awal pentadbiran negara.

Tun M angkat sumpah PM ke-7 hari ini

PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad mengumumkan majlis angkat sumpah perdana menteri akan diadakan pada Khamis.

Parti politik, media ada peluang 'pikat' 10 juta pengundi muda

KUALA LUMPUR: Pengundi muda dikenal pasti antara 20 hingga 30 peratus kumpulan yang belum membuat keputusan untuk memilih calon atau parti politik pada PRU14.