suria

Pengarang

NEVILLE SPYKERMAN

NEVILLE SPYKERMAN

Semua Lapangan Terbang Selamat - Liow

KUALA LUMPUR: Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai memberi jaminan kepada rakyat Malaysia bahawa lapangan terbang di negara ini selamat berikutan kawalan keselamatan yang ketat.

Lapan Badan Amal Terima Sumbangan Yayasan The Star

PETALING JAYA: Lapan badan amal, termasuk yayasan perubatan, rumah perlindungan dan pusat jagaan harian untuk orang kurang upaya, menerima sumbangan Yayasan The Star berjumlah RM227,600.

Letupan Manhattan Dibimbangi Ada Kaitan Serangan 11 September

PETALING JAYA: Letupan di Manhattan adalah satu kejutan buat semua penduduk di New York dan terdapat kebimbangan ia mempunyai kaitan dengan kejadian serangan pada 11 September 2001, kata seorang rakyat Malaysia, Barani Krishnan.

Tidak Mustahil Pembangkang Bersatu - Muhyiddin

KUALA LUMPUR: Menyatukan parti pembangkang menjelang pilihan raya umum akan datang merupakan satu cabaran yang perlu dihadapi namun ia tidak mustahil dilakukan, demikian menurut bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Pengasas Syarikat Teksi Sokong Muhyiddin Jika Kerajaan Benar Operasi Uber, GrabCar

KUALA LUMPUR: Pengasas syarikat teksi Big Blue Capital (M) Sdn Bhd Datuk Shamsubahrin Ismail mengugut untuk memberikan sokongan kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) jika Kabinet tidak mengkaji semula keputusannya membenarkan perkhidmatan e-hailing, Uber dan GrabCar beroperasi secara sah.

44 Peratus Pekerja Tiada Skim Perlindungan Persaraan - KWSP

KUALA LUMPUR: Lebih enam juta rakyat Malaysia yang bekerja sendiri atau berada dalam sektor semi-formal tidak dilindungi mana-mana skim persaraan kerana kurangnya sistem perlindungan sosial menyeluruh.

Pekerja Asing: Majikan Masih Keliru

PETALING JAYA: Majikan Malaysia mendesak supaya kerajaan membuat satu pendirian jelas mengenai status pembekuan pengambilan pekerja asing ke negara ini.

Brexit: Pound Susut Mungkin Tak Manfaatkan Pelancong Ke UK - Matta

KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia yang berhasrat untuk menempah percutian ke Britain berikutan penyusutan mendadak mata wang pound selepas keputusan Britain keluar dari Kesatuan Union (EU) atau Brexit, mungkin berasa kecewa.

Pembantu Rumah Dibayar Untuk Buat Tugas Khusus

PETALING JAYA: Situasi di mana pembantu rumah melakukan pelbagai tugas seperti memasak, mencuci, menjaga bayi dan warga tua serta membasuh kereta akan berlalu.

Program Anti Rasuah Sebelum Tamat Pengajian Di Universiti

PETALING JAYA: Semua pelajar mungkin perlu menghabiskan penggal terakhir mereka di universiti dengan menyertai program anti rasuah sebelum memulakan karier masing-masing.