suria

Pengarang

NADIRAH H. RODZI

NADIRAH H. RODZI

Aktivis Peter Chong Yang 'Hilang' Pulang Ke Tanah Air

PETALING JAYA: Bekas ahli Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Peter Chong yang dilaporkan hilang sejak minggu lalu, tiba di tanah air selepas memasuki Thailand.

Peluru Mortar Ditemui Di Kajang

KAJANG: Seorang penduduk digemparkan dengan penemuan sebutir peluru mortar dekat dewan orang ramai di Jalan Reko di sini pada kira-kira pukul 8.30 pagi.

Peranti Biometrik 'Hilang' Hanya Bernilai RM140,000 Bukan RM10.3 Juta

SERDANG: Jabatan Imigresen menafikan peralatan pemeriksaan biometrik bernilai RM10.3 juta hilang seperti dinyatakan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC).

Abang Ketua Polis Negara Meninggal Dunia

PETALING JAYA: Abang kepada Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar meninggal dunia pada awal pagi Jumaat.

Amanah Sambut Baik PPBM Sertai Pakatan Harapan

KUALA LUMPUR: Timbalan Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Salahuddin Ayub menyambut baik hasrat Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang secara rasmi bersetuju menyertai Pakatan Harapan.

Suspek Kes Bunuh Jong-Nam Ke Penjara Kajang, Sebutan Kes 13 April Depan

SEPANG: Dua suspek wanita asing didakwa secara berasingan di Mahkamah Majistret Sepang pada Rabu atas tuduhan terlibat dalam kes pembunuhan warga Korea Utara, Kim Jong-nam kira-kira dua minggu lalu.

Polis Jejak Pemilik Bom Asap Di Setapak

KUALA LUMPUR: Polis sedang mengesan pembeli dua bom asap yang ditemui di kawasan pembuangan sampah di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Air Panas di Setapak pada Selasa.

Penonton Asing Hina Jalur Gemilang Ditahan

SEPANG: Sekumpulan penonton warga asing ditahan polis di Litar Antarabangsa Sepang (SIC) kerana melucutkan seluar untuk menunjukkan seluar dalam yang tertera lambang bendera Malaysia.

Peguam Ditipu RM604,000 Untuk Gelaran 'Datuk'

PETALING JAYA: Seorang peguam terpedaya dengan menyumbang sejumlah RM604,000 kepada sebuah yayasan bagi mendapatkan gelaran 'Datuk'.

'Jeneral Bank' Ditahan

PETALING JAYA: Pengerusi Bank Rakyat, Jeneral (Bersara) Tan Sri Abdul Aziz Zainal ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk disoal siasat berhubung kes rasuah dan salah guna kuasa berjumlah RM15 juta.