suria

Pengarang

MERGAWATI ZULFAKAR

MERGAWATI ZULFAKAR

Jepun kaji permohonan Malaysia untuk dapatkan pinjaman

TOKYO: Jepun telah memberitahu bahawa permintaan Malaysia untuk membuat pinjaman yen mungkin dipertimbangkan dengan fokus kepada pengangkutan, pendidikan dan pembangunan sumber manusia.

PMO sekat langkah menteri 'lantik' kawan-kawan

PETALING JAYA: Beberapa menteri nampaknya tidak mendapat memo mengenai usaha berterusan untuk mewujudkan Kabinet kecil dan mengurangkan perbelanjaan kerajaan.

Kereta Asean bakal jadi kenyataan dengan kerjasama Proton-Indonesia

JAKARTA: Usahasama antara Proton dan Indonesia untuk menghasilkan kereta Asean bakal dihidupkan semula selepas perbincangan dua hala antara Presiden Indonesia Joko Widodo dan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada hari Jumaat.

Najib Temui PM Thailand

BANGKOK: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tiba di Rumah Kerajaan Thailand bagi Rundingan Tahunan Malaysia -Thailand kali Ke-6.

Najib: Duterte Mahu Melawat Malaysia

VIENTIANE: Presiden Filipina, Rodrigo Duterte menyatakan hasrat untuk melawat Malaysia.

Tok Pa Hadiri Mesyuarat WTO Di Nairobi

KUALA LUMPUR: Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed akan menghadiri Persidangan Menteri-Menteri Pertubuhan Perdagangan Dunia (WTO) Ke-10 di Nairobi, Kenya yang akan bermula Selasa.

Kad Perjalanan Perniagaan Untuk Komuniti Asean - Najib

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mencadangkan beberapa langkah untuk dilaksanakan sebaik sahaja Komuniti Asean dilancarkan.


Shabery Nafi Keluar Awal Mesyuarat Kabinet

PETALING JAYA: Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek menafikan terdapat beberapa menteri keluar daripada mesyuarat Kabinet pada Rabu disebabkan perselisihan pendapat.

Tarikh Sasaran Siap Projek Kereta Api Laju Perlu Dinilai Semula - PM

SINGAPURA: Projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR) di antara Malaysia dan Singapura mungkin perlu dinilai semula dari tarikh sasaran awal siap pada 2020.

Empat Duta Baharu Terima Watikah Pelantikan

KUALA LUMPUR: Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah pada Rabu berkenan mengurniakan watikah pelantikan kepada empat duta di Istana Negara di sini.