Pengarang | mStar

Pengarang

LOH FOON FONG

LOH FOON FONG

Kematian keracunan metanol meningkat kepada 21 orang

PUTRAJAYA: Enam lagi kes disyaki keracunan metanol dilaporkan di Lembah Klang, termasuk dua kematian yang dilaporkan di hospital swasta, kata Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). 

Semua pengasuh mungkin perlu berdaftar dengan KPWKM

KUALA LUMPUR: Kerajaan sedang mengkaji perubahan undang-undang untuk memastikan semua pengasuh berdaftar dengan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, kata Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

wan azizah

Pengantin 11 tahun: 'Bapa berang' tulis surat terbuka kepada TPM

PETALING JAYA: Seorang bapa berusia 40 tahun mula mengadakan petisyen dalam talian bagi meminta perkahwinan kanak-kanak diharamkan, telah menulis surat kepada Timbalan Perdana Menteri di atas tindakannya yang tidak agresif.

Gangguan seksual: "Tunjuk laporan polis" - KKM

SERDANG: Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam), Datuk Dr Azman Abu Bakar meminta supaya pendedahan laporan polis berhubung seorang ketua jabatan ortopedik yang didakwa melakukan gangguan seksual.

Sah! Dr Boon Chye terima jawatan Timbalan Menteri Kesihatan

KUALA LUMPUR: Dr Dzulkefly Ahmad mengesahkan Ahli Parlimen Gopeng, Dr Lee Boon Chye telah bersetuju menerima jawatan Timbalan Menteri Kesihatan.

Maglin isytihar dirinya presiden MyPPP

PETALING JAYA: Konflik antara dua puak Parti Progresif Penduduk Malaysia (MyPPP) tidak menunjukkan sebarang tanda akan berakhir.

Vaksin Denggi Bukan Untuk Semua Peringkat Umur

PETALING JAYA: Rakyat Malaysia tidak perlu bimbang mengenai simptom demam denggi yang teruk akibat penggunaan vaksin penyakit itu kerana ia tidak dibenarkan untuk digunakan kumpulan umur yang mudah dijangkiti, kata Pertubuhan Pediatrik Malaysia (MPA) di sini.

Malaysia Tak Perlu Bantuan Korea Selatan Dalam Kes Jong-nam - Duta

KUALA LUMPUR: Siasatan kes pembunuhan Kim Jong-nam berjalan dengan baik dan Malaysia tidak memerlukan bantuan daripada Korea Selatan, kata duta negara itu ke Malaysia.

Rundingan Pyongyang-Malaysia Masih Diteruskan - Apandi Ali

KUALA LUMPUR: Malaysia meneruskan rundingan dengan Korea Utara untuk membebaskan sembilan rakyat Malaysia yang masih terkandas di negara itu, kata Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali.

Tiada Jaminan Status Tetap Dalam Perkhidmatan Awam Untuk Graduan Perubatan

PETALING JAYA: Status pekerja tetap untuk doktor, ahli farmasi dan doktor gigi dalam perkhidmatan awam tidak lagi terjamin.

IKLAN

Klik

default image

Penggantian paip usang bagi menjamin bekalan berterusan kepada pelanggan

AIR Selangor sedang melaksanakan program penggantian paip untuk menukar paip usang yang sering bocor atau pecah.

default image

Memastikan bekalan air terawat selamat di dalam rangkaian pengagihan

AIR Selangor telah memperkenalkan sistem pengklorinan automatik sekunder untuk memastikan kualiti air di dalam saluran paip dan kolam perkhidmatan.

IKLAN