suria

Pengarang

LOH FOON FONG

LOH FOON FONG

“Garis panduan kita adalah jelas, orang ramai perlu duduk rumah...” – KKM tak halang pakai topeng muka buatan sendiri

TIADA halangan bagi orang ramai untuk memakai topeng muka buatan sendiri bagi mencegah Covid-19.

Kematian keracunan metanol meningkat kepada 21 orang

PUTRAJAYA: Enam lagi kes disyaki keracunan metanol dilaporkan di Lembah Klang, termasuk dua kematian yang dilaporkan di hospital swasta, kata Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). 

Semua pengasuh mungkin perlu berdaftar dengan KPWKM

KUALA LUMPUR: Kerajaan sedang mengkaji perubahan undang-undang untuk memastikan semua pengasuh berdaftar dengan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, kata Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Pengantin 11 tahun: 'Bapa berang' tulis surat terbuka kepada TPM

PETALING JAYA: Seorang bapa berusia 40 tahun mula mengadakan petisyen dalam talian bagi meminta perkahwinan kanak-kanak diharamkan, telah menulis surat kepada Timbalan Perdana Menteri di atas tindakannya yang tidak agresif.

Gangguan seksual: "Tunjuk laporan polis" - KKM

SERDANG: Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam), Datuk Dr Azman Abu Bakar meminta supaya pendedahan laporan polis berhubung seorang ketua jabatan ortopedik yang didakwa melakukan gangguan seksual.

Sah! Dr Boon Chye terima jawatan Timbalan Menteri Kesihatan

KUALA LUMPUR: Dr Dzulkefly Ahmad mengesahkan Ahli Parlimen Gopeng, Dr Lee Boon Chye telah bersetuju menerima jawatan Timbalan Menteri Kesihatan.

Maglin isytihar dirinya presiden MyPPP

PETALING JAYA: Konflik antara dua puak Parti Progresif Penduduk Malaysia (MyPPP) tidak menunjukkan sebarang tanda akan berakhir.

Vaksin Denggi Bukan Untuk Semua Peringkat Umur

PETALING JAYA: Rakyat Malaysia tidak perlu bimbang mengenai simptom demam denggi yang teruk akibat penggunaan vaksin penyakit itu kerana ia tidak dibenarkan untuk digunakan kumpulan umur yang mudah dijangkiti, kata Pertubuhan Pediatrik Malaysia (MPA) di sini.

Malaysia Tak Perlu Bantuan Korea Selatan Dalam Kes Jong-nam - Duta

KUALA LUMPUR: Siasatan kes pembunuhan Kim Jong-nam berjalan dengan baik dan Malaysia tidak memerlukan bantuan daripada Korea Selatan, kata duta negara itu ke Malaysia.

Rundingan Pyongyang-Malaysia Masih Diteruskan - Apandi Ali

KUALA LUMPUR: Malaysia meneruskan rundingan dengan Korea Utara untuk membebaskan sembilan rakyat Malaysia yang masih terkandas di negara itu, kata Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali.