Pengarang

Peminjam PTPTN Antara 1.14 Juta Dalam Senarai Hitam Imigresen

PUTRAJAYA: Satu sekatan secara meluas oleh Jabatan Imigresen dikenakan ke atas mereka daripada meninggalkan negara ini.

Empat Sekeluarga Sertai Militan Di Syria

PETALING JAYA: Sepasang suami isteri yang baharu bernikah mengambil keputusan meneruskan kehidupan sebagai penjuang militan di Syria bersama 40 rakyat Malaysia lain.

Bahasa Inggeris Wajib Lulus Di IPTA - TPM

CYBERJAYA: Syarat lulus dalam Bahasa Inggeris akan diwajibkan di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) supaya graduan boleh berkomunikasi secara efektif, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.


Pesawat Khas Bawa Jenazah Mangsa Nahas MH17 Selamat Tiba

SEPANG: Pesawat penerbangan Malaysia (MAS) yang membawa 20 jenazah mangsa nahas MH17 selamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) kira-kira pukul 9.55 pagi Jumaat.


Pesawat Bawa Waris Tiba Di KLIA

SEPANG: Pesawat penerbangan MH19 membawa waris tiba di Kompleks Bunga Raya Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada pukul 7.30 pagi Jumaat ketika negara sudah bersedia untuk menerima jenazah 20 mangsa penerbangan malang MH17.

Kibar Jalur Gemilang Rai Kemerdekaan - Najib

PUTRAJAYA: Rakyat Malaysia digalakkan untuk mengibarkan Jalur Gemilang sempena sambutan Hari Kemerdekaan untuk menzahirkan rasa cinta terhadap negara.


Khalid Enggan Hadir Pertemuan Dengan Jawatankuasa Disiplin PKR

SHAH ALAM: Tan Sri Khalid Ibrahim kelihatan marah dan menyatakan tidak akan hadir pada pertemuan dengan jawatankuasa disiplin Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diadakan bagi menjawab tuduhan yang dilemparkan ke atasnya.

Senarai Menunggu Untuk Doktor Pelatih

PUTRAJAYA: Hospital awam hanya boleh menyerap kira-kira 5,000 doktor pelatih setiap tahun, tetapi terdapat lebih daripada 6,500 graduan perubatan dari institusi tempatan dan luar negara setiap tahun, kata Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S. Subramaniam.

Khairy Enggan Mohon Maaf Secara Terbuka Kepada DAP

PUTRAJAYA: Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin tidak akan memohon maaf secara terbuka kepada DAP berhubung bantahan yang dilakukan oleh ahli sayap itu dua minggu lalu yang berang terhadap kenyataan sensitif dikeluarkan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Delima, R.S.N Rayer.


MH370: Data Satelit Mentah Akan Didedahkan Pada Selasa

SEPANG: Pemangku Menteri Pengangkutan Malaysia, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, data satelit mentah yang digunakan untuk mengecilkan carian pesawat MH370 akan didedahkan pada Selasa.