Pengarang | mStar

Pengarang

KIATISAK CHUA

KIATISAK CHUA

PPS: Anggota Sukarela Dengan Rekod Polis

GEORGE TOWN: 11 daripada 156 anggota unit Peronda Sukarela Pulau Pinang (PPS) yang ditahan mempunyai rekod jenayah membabitkan kes kecurian, rompakan, dadah, kongsi gelap dan pembunuhan.

Sukan Bogel: Enam Mengaku Bersalah, Empat Minta Dibicarakan

BALIK PULAU: Enam peserta acara sukan bogel di pantai Teluk Kampi dijatuhkan hukuman penjara selama sebulan dan denda RM5,000 setiap seorang selepas kesemua mereka mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini.

Raja Kasut Jimmy Choo Promosi Raja Buah Destinasi Pelancongan

GEORGE TOWN: Kehadiran ikon pereka kasut terkenal yang juga anak kelahiran Pulau Pinang, Datuk Jimmy Choo untuk mempromosikan pulau mutiara itu sebagai sebuah destinasi pelancongan durian antarabangsa disifatkan pilihan yang amat tepat.

Pemilihan PKR Kecoh Lagi, Calon Dakwa Tidak Tahu Dirinya Bertanding

SUNGAI PETANI: Pemilihan PKR untuk jawatan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) cabang Sungai Petani tergendala sekali lagi pada Ahad selepas ahli parti itu mendakwa beliau tidak mengetahui dirinya bertanding untuk jawatan tersebut.


Ibu Tunggal Edar Dadah Dijatuhi Hukuman Mati

ALOR SETAR: Seorang ibu tunggal berusia 43 tahun yang positif HIV dijatuhkan hukuman mati selepas Mahkamah Tinggi di sini mendapati dia bersalah mengedar lebih dari 1.1kg dadah pada tahun 2012.

Hanya Dua Letupan Bom Di Hatyai - Ketua Polis

HATYAI: Beberapa silinder gas memasak meletup apabila bom dalam sebuah kereta meletup di balai polis di sini, dengan memberi gambaran bahawa ia merupakan serangan bom berganda.

10 Cedera Dalam Letupan Bom Di Hatyai

PETALING JAYA: Sekurang-kurangnya 10 cedera dan banyak kenderaan rosak dalam dua insiden letupan bom di Hatyai.


lemas

Penganggur Ditemui Mati Lemas

ALOR SETAR: Seorang lelaki yang merupakan penganggur, dipercayai menghidap kanser, ditemui mati lemas di sebuah sungai dekat Pekan Cina di sini.

kelar

Remaja Mangsa Serangan Balas Dendam Kritikal

SUNGAI PETANI: Sekurang-kurangnya sembilan orang menyerang sekumpulan remaja, dengan bersenjatakan pisau dan parang sebagai serangan balas dendam di Bakar Sampah pada Jumaat.

Pelancong Kecewa Jambatan Gantung Langkawi Masih Ditutup

Tahun 2014 merupakan tahun Melawat Malaysia. Namun, salah satu destinasi tarikan utama pelancong ditutup kepada orang ramai.


Klik

default image

Gangguan bekalan air sementara di beberapa kawasan di KL, Selangor bermula 24 April

PENDUDUK di beberapa kawasan di Kuala Lumpur dan Selangor akan mengalami gangguan bekalan air sementara bermula 24 April ini.

default image

Terokai momen indah di Australia, festival Vivid Sydney pasti mempesonakan!

PASTI teruja. Kota Sydney di Australia bermandikan cahaya dengan penuh warna-warni sempena festival Vivid Sydney yang tentunya memukau pelancong.

default image

Serlahkan kreativiti anak-anak dengan cabaran HP Little Makers yang menyeronokkan!

KREATIVITI anak-anak pastinya menjadi perhatian ibu bapa dalam dunia teknologi yang kini semakin canggih dan berkembang pesat, terutama dalam pembelajaran.