Pengarang

Ingkar PKP: Timbalan menteri, exco Perak dihadap ke mahkamah esok

TIMBALAN Menteri Kesihatan, Datuk Dr Noor Azmi Ghazali dan Exco kerajaan negeri Perak, Razman Zakaria akan didakwa di mahkamah.

'Datuk' ditahan didakwa cabul 3 wanita semasa temuduga kerja

POLIS menahan seorang individu bergelar 'Datuk' di Ipoh kerana didakwa mencabul tiga wanita semasa sesi temuduga kerja di pejabatnya di Jalan Sultan Nazrin Shah.

“Gaji saya dah cukup” – Exco Perak nafi minta habuan

AHLI Majlis Mesyuarat Kerajaan (Exco) Perak, Abdul Yunus Jamhari mendakwa beliau menolak tawaran jutaan ringgit untuk bertukar parti pada 2009.

Lama ‘menghilang’, Datuk Bandar Ipoh bakal digugurkan

DATUK Zamri Man bakal digugurkan sebagai Datuk Bandar Ipoh kerana tidak hadir tanpa cuti (AWOL).

Tun M mungkir janji - Naib Presiden PKR

NAIB Presiden PKR, Chang Lih Kang mengkritik Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tun Dr Mahathir Mohamad kerana menerima tujuh Ahli Parlimen Umno, dan menyifatkan tindakan itu mengkhianati rakyat.

Ribut petir rosakkan lebih 20 kediaman di Ipoh

IPOH: Lebih 20 rumah di Kampung Gugusan Manjoi dan Taman Keledang Raya di sini mengalami kerosakan teruk akibat kejadian ribut petir yang berlaku pada petang Ahad.

MB Perak dilantik presiden baharu Pafa

IPOH: Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu dilantik sebagai presiden Persatuan Bola Sepak Perak (Pafa) yang baharu.

53 pelajar SBPI Gopeng alami keracunan makanan

IPOH: Seramai 53 pelajar Sekolah Berasrama Penuh Integrasi (SBPI) Gopeng mengalami keracunan makanan pada hujung minggu lalu.

Tiga warga Myanmar maut dalam kejadian tanah runtuh di Cameron Highlands

IPOH: Tiga rakyat Myanmar, termasuk suami isteri, ditemukan terkambus hidup-hidup dalam insiden tanah runtuh yang memusnahkan rumah kongsi mereka di Batu 49, Kuala Terla di Cameron Highlands pada Ahad.

Gempar bunyi kuat di Ipoh, penduduk sangka letupan bom

IPOH: Misteri bunyi kuat kedengaran di kebanyakan bahagian di bandar di sini, menjadi tanda tanya penduduk tempatan.