suria

Pengarang

Pameran StarProperty.my Diadakan Di i-City Selama 4 Hari Mulai Sabtu

PETALING JAYA: Pameran StarProperty.my Fair terbaharu akan diadakan selama empat hari di i-City, Shah Alam bermula Sabtu ini.

MH17: Najib Gesa Gencatan Senjata Di Lokasi Nahas

THE HAGUE: Malaysia mahu gencatan senjata dilaksanakan di sekitar lokasi nahas MH17 di Ukraine bagi membolehkan pasukan penyiasat antarabangsa mendapat akses ke kawasan itu, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

MH17: Najib Bincang Dengan PM Belanda Mengenai Akses Lokasi Nahas

AMSTERDAM: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di sini untuk membincangkan dengan rakan sejawatnya dari Belanda, Mark Rutter mengenai jaminan keselamatan akses ke lokasi nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 di timur Ukraine.

MH17: 60 Kes Diproses Setakat Ini - Ketua Pasukan DVI

UTRECHT (Belanda): Proses pengecaman mangsa bencana (DVI) di Hilversum dijangka selesai dalam tempoh dua hingga tiga minggu dengan kira-kira 60 kes sudah diproses setakat ini, kata ketua pasukan Malaysia, Dr Mohd Shah Mahmood.

MH17: 39 Petugas DVI Malaysia Bantu Bedah Siasat Mayat

AMSTERDAM: Seramai 39 petugas pengecaman mangsa bencana (DVI) rakyat Malaysia akan membantu untuk menjalankan pengecaman dan bedah siasat terhadap mangsa nahas Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 yang dibawa ke pangkalan tentera di Hilversum, kata Menteri Pengakutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Jajaran Projek Lebuhraya Pantai Barat Dikaji Semula - Fadillah

KUALA LUMPUR: Kerajaan sedang mengkaji satu penjajaran jalan alternatif di Selangor untuk projek Lebuhraya Pantai Barat (WCE), kata Menteri Kerja Raya, Datuk Fadillah Yusof.

KP DCA Minta Media Tinggalkan Dewan Ketika Berucap Pada Persidangan IATA

KUALA LUMPUR: Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA), Datuk Azharuddin Abdul Rahman mengejutkan para peserta Persidangan Ops Pertubuhan Pengangkutan Udara Antarabangsa (IATA) di sini Selasa apabila beliau menghentikan ucapannya separuh jalan dan meminta media untuk meninggalkan dewan persidangan itu.

Pusat Media MH370 Kecoh Dengan Kehadiran Ahli Keluarga Penumpang

SEPANG: Kekecohan berlaku di pusat media di Hotel Sama-Sama di sini apabila jurugambar dan wartawan mengerumuni ahli keluarga beberapa penumpang pesawat MH370 yang hilang, apabila mereka berjalan di kawasan itu tanpa disedari.

'Sanggup Redah Kesesakan Daripada Tiada Air'

PETALING JAYA: Kerajaan perlu mengkaji keperluan untuk melaksanakan projek Lebuh raya Lingkaran Luar Kuala Lumpur (KLORR) kerana Taman Negeri Selangor yang merentasinya memiliki kawasan tadahan air yang penting, kata kumpulan pejuang alam sekitar.

Laluan BRT Sunway Yang Pertama Di Malaysia Dilancar Jun 2015

PETALING JAYA: Lebih 500,000 orang di Bandar Sunway dan USJ Subang Jaya akan mendapat manfaat daripada projek Bas Rapid Transit (BRT) yang pertama di negara ini yang dijangka akan memulakan operasi dari bulan Jun 2015.