suria

Pengarang

Tandukan Lewat Thana Bawa Malaysia Ke Final

SHAH ALAM: Jaringan lewat Thanabalan Nadarajah sudah cukup membawa skuad Malaysia Bawah 22 Tahun (B22) ke perlawanan akhir Sukan Sea Kuala Lumpur 2017 (KL2017) untuk bertemu juara bertahan, Thailand pada minggu depan apabila mencatat kemenangan tipis 1-0 ke atas Indonesia, di sini pada Sabtu.

Pemain Ke-12 Bantu B22 Ke Separuh Akhir

SHAH ALAM: Sorakan padu kira-kira 70,000 penyokong Malaysia ternyata tidak disia-siakan oleh skuad negara Bawah 22 Tahun (B22) apabila menjadi pembakar semangat untuk menjinakkan Myanmar dengan kemenangan bergaya 3-1 pada Isnin, sekali gus mengesahkan tiket separuh akhir Sukan Sea Kuala Lumpur 2017 (KL2017).

Dendam 18 Tahun Terlerai, Harimau Malaysia Bangkit Baham Singa Muda

SHAH ALAM: Dendam yang terbuku selama lebih 18 tahun akhirnya dilunaskan juga oleh barisan pemain Bawah 22 Tahun (B22) Malaysia apabila bangkit untuk menundukkan Singapura dalam acara bola sepak Kumpulan A Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) di sini, pada Rabu.

B22 Perlu Lebih Tajam!

SHAH ALAM: Skuad Malaysia Bawah 22 Tahun ( B22) masih mempunyai masa untuk memperbaiki kelemahan terutamanya di bahagian jentera serangan sekiranya mahu menjelmakan pingat emas buat negara.

KL2017: Malaysia Berpeluh Kutip Tiga Mata

SHAH ALAM: Skuad Malaysia Bawah 22 Tahun (B22) terpaksa berhempas-pulas untuk mengutip tiga mata dalam aksi pertama Kumpulan A Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) apabila menang tipis 2-1 ke atas Brunei pada Isnin.

Vivian, Khe Wei Juara Terbuka New Zealand

PETALING JAYA: Regu wanita negara, Vivian Hoo dan Woon Khe Wei mendapat suntikan tonik untuk menghadapi Sukan SEA 2017 (KL2017) pada minggu depan apabila merangkul kejuaraan Terbuka New Zealand pada Ahad.

VAR 'Projek Separa Matang', Tangguh Dahulu - Subkhiddin

PETALING JAYA: Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) berhasrat untuk menangguhkan pelaksanaan sistem video bantuan pengadil (VAR) seperti yang dirancang seawal hujung tahun ini iaitu pada perlawanan akhir Piala Malaysia sebelum dilaksanakan secara berperingkat dalam Liga Malaysia (Liga M) pada 2018.


Lubnan Bangkit Tundukkan Harimau Malaya

JOHOR BAHRU: Dua jaringan pemain gantian Lubnan, Rabih Ataya dalam tempoh kira-kira 10 minit terakhir perlawanan telah memusnahkan harapan Malaysia untuk meraih sekurang-kurangnya satu mata selepas selesa mendahului 1-0 pada babak pertama.

Penumpang Pesawat MAS Dakwa Penerbangan Dirampas

PETALING JAYA: Sebuah pesawat milik Malaysia Airlines (MAS) terpaksa berpatah semula ke Melbourne, Austalia selepas cuba dirampas oleh seorang penumpang.

Rakaman Wanita Diculik Tular

PETALING JAYA: Satu rakaman detik cemas seorang wanita dipercayai diculik, tular di laman media sosial sejak Selasa malam.