Pengarang | mStar

Pengarang

HARIATI AZIZAN

HARIATI AZIZAN

Adakah Belia Semakin Ganas?

MEREKA didakwa mengheret dua tong gas, yang dicuri dari berdekatan, dibawa ke tingkat atas dan diletakkan di pintu depan asrama sebelum dilepaskan gasnya.

IS: Jakim Perang Habis-Habisan Tangani Salah Faham Jihad

PETALING JAYA: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) melancarkan perang habis-habisan terhadap pengaruh kumpulan militan Negara Islam (IS), dengan menangani isu salah faham mengenai jihad. 

Awas Bahaya Kanta Sentuh Kosmetik

PETALING JAYA: Menjelang sambutan Tahun Baru Cina tidak lama lagi, pembeli pastinya akan membeli pelbagai keperluan fesyen terkini dengan harga terendah.

Bersedia Hadapi Lebih Banyak Serangan Siber Tahun Depan

PETALING JAYA: Jika anda rasakan serangan siber seperti yang berlaku kepada Sony Pictures Entertainment hanya boleh berulang lagi di Hollywood, fikirkan semula.

Rakyat Malaysia Berbangga Dengan Anugerah Nobel Keamanan

PETALING JAYA: Apa yang Mohd Nasarudin Mohd Yusof mahu lakukan selepas berpindah ke The Hague, Belanda, dan menyertai Pertubuhan bagi Pencegahan Senjata Kimia (OPCW) tiga tahun lalu, adalah untuk menjadikan Malaysia berbangga dengan perkhidmatannya di sana.

Jaga Pemakanan Ketika Menonton Perlawanan Piala Dunia - Pakar Kesihatan

PETALING JAYA: Piala Dunia baharu sahaja memasuki hari keempat dan jersi bola sepak anda mungkin sudah ketat di bahagian pinggang.

Ibu Lima Anak Sambut Hari Lahir Tema Piala Dunia

KUALA LUMPUR: Bahang kehangatan Piala Dunia FIFA 2014 semakin hampir dan salah seorang peminatnya, Noorshida Ismail kini tidak sabar untuk menyaksikan kejohanan bola sepak berprestij dunia itu.


default image

Pengguna Punya Hak Ke Atas Data Peribadi Masing-Masing

Oleh HARIATI AZIZAN PUTRAJAYA Jangan bimbang jika sejak akhirakhir ini anda seolaholah dihujani dengan surat cinta dari bank ejen insurans malah dari Indah Water yang berjanji untuk melindungi data peribadi anda

default image

Perkahwinan Bawah Umur Semakin Meningkat

Oleh HARIATI AZIZAN PETALING JAYA Di Malaysia dari segi undangundang kanakkanak perempuan di bawah umur 16 tahun tidak boleh memandu atau membeli rokok

default image

Ahli Politik Mula Berkempen Melalui Ucapan CNY

PETALING JAYA Dengan pilihan raya umum yang semakin hampir ahliahli politik keduadua pihak mengambil peluang untuk menyampaikan ucapan Tahun Baru Cina mereka

IKLAN

Klik

default image

Penggantian paip usang bagi menjamin bekalan berterusan kepada pelanggan

AIR Selangor sedang melaksanakan program penggantian paip untuk menukar paip usang yang sering bocor atau pecah.

default image

Memastikan bekalan air terawat selamat di dalam rangkaian pengagihan

AIR Selangor telah memperkenalkan sistem pengklorinan automatik sekunder untuk memastikan kualiti air di dalam saluran paip dan kolam perkhidmatan.

IKLAN