Pengarang

FOONG PEK YEE

FOONG PEK YEE

MCA Akan Kekal Bersama BN - Liow

KUALA LUMPUR: MCA tidak akan meninggalkan Barisan Nasional (BN) dan terus berdiri teguh atas perlembagaan parti itu mengenai perkongsian kuasa dan keputusan secara konsensus, kata presidennya Datuk Seri Liow Tiong Lai.

MCA Terus Berkhidmat Kepada Masyarakat Cina

KUALA LUMPUR: MCA hanya menerima 15 peratus undi Cina pada pilihan raya umum lepas, tetapi ia tidak melemahkan pendirian parti, kata presiden parti, Datuk Seri Liow Tiong Lai.

MCA Bantah Cadangan Persempadanan Semula

KUALA LUMPUR: MCA membantah persempadanan semula yang dicadangkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan akan mengemukakan cadangan balas kepada SPR, kata presiden parti Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Tajuddin Berulang Kali Sakiti Perasaan Orang Cina - Liow

KUALA LUMPUR: Semua tindakan bersifat perkauman yang menyakiti perasaan masyakarat Cina perlu dihentikan dengan serta-merta, kata Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai.

MCA Mahu MP Pasir Salak Dikenakan Tindakan

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Pasir Salak Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman yang mengancam untuk 'melempang' orang Cina Malaysia yang mengadu masalah di luar negara mesti dikenakan tindakan.

Tabung Haji Tidak Perlu Masuk Campur Kontroversi 1MDB, Kata Wee

KUALA LUMPUR: Adalah lebih bijak untuk Lembaga Tabung Haji mempertimbangkan prospek pelaburan lain dan bukannya terlibat dalam 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang menjadi kontroversi masa ini.

Amal Kesederhanaan, Tolak Ekstremisme - Liow

KUALA LUMPUR: MCA meminta semua pihak di seluruh negara supaya mengamalkan kesederhanaan dan menolak ekstremisme bagi membantu mematahkan pengaruh militan Negara Islam (IS).

Hentikan Ketegangan, Perlu Saling Menghormati - Liow

KUALA LUMPUR: Ketegangan politik yang berterusan selepas Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) tahun lalu harus dihentikan dengan serta-merta, kata Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai.

MH17: Usaha Sedang Dijalankan Percepat Urusan Bawa Pulang Jenazah

IPOH: Butiran mangsa MH17 warga Malaysia yang akan dibawa pulang akan diumumkan apabila semuanya telah dimuktamadkan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Dr Wee Ka Siong.

Kementerian Kewangan Platform Ideal Khidmat Untuk Rakyat - Tee Yong

PETALING JAYA: Portfolio Kementerian Kewangan merupakan platform yang baik untuk memberi khidmat lebih baik kepada Kerajaan dan rakyat, kata Naib Presiden MCA, Datuk Chua Tee Yong yang diumumkan sebagai Timbalan Menteri bagi Kementerian itu pada Rabu.