suria

Pengarang

FLORENCE A. SAMY

FLORENCE A. SAMY

Kerajaan-Visa Adakan Kerjasama Promosi Tahun Melawat M'sia 2014, Festival M'sia 2015

KUALA LUMPUR: Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan mengadakan kerjasama dengan Visa bagi mempromosikan Tahun Melawat Malaysia 2004 dan Tahun Festival Malaysia 2015.

Panel Ditubuh Tangani 'Kehilangan' Pensyarah Perubatan Di Universiti Awam

PETALING JAYA: Ramai pensyarah perubatan yang bertindak meninggalkan tugas mereka di universiti-universiti awam memberi kesan mendalam, dengan Universiti Sains Malaysia (USM) kehilangan seramai 38 pensyarah dalam tempoh enam bulan lepas

Kerajaan Bincang Isu Kadar Tol Isnin Ini

SUBANG: Kerajaan akan mengadakan perbincangan berhubung maklum balas yang diperolehi daripada syarikat konsesi berhubung penstrukturan semula kadar tol pada Isnin ini.

Tompokan Minyak Bukan Dari Pesawat MH370

KUALA LUMPUR: Analisis menunjukkan tompokan minyak yang dikesan petang Ahad di selatan Lautan Hindi bukan dari pesawat 370 yang hilang sejak 8 Mac lalu.


MH370: Zaharie Ada Kaitan Dengan Menantu Saya - Anwar

KUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengaku bahawa juruterbang MH370, Kapten Zaharie Ahmad Shah mempunyai kaitan dengan menantunya.

'Kecemasan Air' Mungkin Diisytihar Jika Tiada Hujan Dalam Masa Tiga Minggu

KUALA LUMPUR: Perisytiharan air pada 'tahap kecemasan' mungkin terpaksa dilakukan jika keadaan cuaca tidak menunjukkan peningkatan dalam masa tiga minggu.

MoU Air Selangor Satu Kerugian Buat Rakyat - Rafizi

PETALING JAYA: Ahli Parlimen Pandan, Mohd Rafizi Ramli mendakwa bahawa perjanjian persefahaman (MoU) semula industri air Selangor merupakan satu kerugian buat rakyat di negeri itu.

Amaran Keras Tipu Pelepasan Cukai

Oleh FLORENCE A SAMY PETALING JAYA Lembaga Hasil Dalam Negeri LHDN memberi amaran keras terhadap pembayar cukai yang cuba menuntut pelepasan cukai lebih daripada yang sepatutnya apabila memilih untuk melakukan Potongan Cukai Bulanan PCB sebagai pelan cukai akhir

Kemaskini Data Cukai Untuk Mudahkan Rebat

PETALING JAYA Pada pembentangan Bajet lalu kerajaan menetapkan pulangan cukai tahunan perlu dilakukan setiap bulan bermula April tahun depan

Ong Tee Keat Akan Tanding Jawatan Presiden MCA

Oleh FLORENCE A SAMY KUALA LUMPUR Bekas presiden MCA Datuk Seri Ong Tee Keat mengumumkan akan bertanding bagi jawatan tertinggi pada pemilihan parti itu 21 Disember ini