suria

Pengarang

FIRDAOUS FADZIL

FIRDAOUS FADZIL

Bekas Tukang Jahit Imbas Memori Manis 31 Ogos 1957

PETALING JAYA: Hari itu ialah 31 Ogos 1957 dan Ng Nyot Ngo masih ingat dia memakai kebaya untuk pergi menonton filem pada hari berkenaan.

PAS, Ikatan Umum Pembentukan Gagasan

KUALA LUMPUR: Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengumumkan satu perjanjian baharu antara PAS dan Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan) dikenali sebagai Gagasan Sejahtera (Gagasan).

Monspace Sky Hanya Ada 'Kelulusan Teknikal' - Liow

SEPANG: Suasa Airlines yang mendakwa menjalankan operasi Monspace Sky Airlines hanya menerima Sijil Pengendali Udara (AOC) daripada Jabatan Penerbangan Malaysia (DCA) yang mana belum boleh dibenarkan mengendalikan penerbangan, kata Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Uber: Kerajaan Tidak Tertekan - Nazri

PETALING JAYA: Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berkata kerajaan tidak akan tunduk kepada sebarang tekanan dalam pertikaian berterusan antara pemandu teksi dan Uber.

Tiada Keperluan Buat Pilihan Raya Mengejut Di P.Pinang - Nazri

KUALA LUMPUR: Tidak ada keperluan untuk pilihan raya mengejut diadakan di Pulau Pinang, kata Ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz.

Penemuan Bangkai Kapal Karam Tarik Perhatian

PEKAN: Penemuan bangkai kapal karam di Sungai Pahang di sini boleh membantu menjawab misteri di sebalik tenggelamnya kapal dagang SS Amherst yang membuat pelayaran terakhirnya pada 1901, kata Jabatan Warisan Negara.

'Ustaz Kasanova' Dipenjara Lima Bulan

KUALA LUMPUR: Mahkamah Rendah Syariah menjatuhkan hukuman lima bulan penjara terhadap penjual minuman kesihatan yang digelar 'Ustaz Kasanova' kerana cubaan poligami dan tidak mendaftar perkahwinannya.

Papagomo Mengaku Bersalah Serang Pekerja Asing

KUALA LUMPUR: Papagomo mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini terhadap tiga pertuduhan melakukan serangan.

Tiada Senyuman Berkilau Bagi Pencuri Ubat Gigi

KUALA LUMPUR: Tiada lagi kilauan senyuman daripada seorang pekerja restoran yang mencuri 30 kotak ubat gigi dari sebuah mini market.

Tanah Runtuh: Lebuhraya Masih Tidak Boleh Diakses

BENTONG: Jalan ke pantai timur masih terputus hubungan akibat kejadian tanah runtuh di KM52.4 antara Lentang dan Bukit Tinggi pada Rabu.