suria

Pengarang

CHRISTOPHER TAN

CHRISTOPHER TAN

Pegawai Tertinggi MBI Ditahan, Akaun Bank RM27 Juta Dibeku

GEORGE TOWN: Satu akaun bank berjumlah RM27 juta dibekukan susulan serbuan terhadap MBI Group International, dan difahamkan pegawai tertinggi kumpulan itu ditahan.

Guan Eng Mahu Bersemuka Adun PAS

GEORGE TOWN: Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berhasrat untuk berbincang dengan satu-satunya wakil rakyat PAS di negeri itu, Datuk Mohd Salleh Man berhubung gesaan bagi memutuskan hubungan dengan PKR.

'Desperado' Shabudin Guna Agama Selamatkan Diri - Guan Eng

GEORGE TOWN: Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menggelarkan Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Datuk Shabudin Yahaya sebagai 'desperado'  yang cuba menggunakan agama bagi menyelamatkabn diri sendiri.

'Kenapa Lari?' - Keluarga Mangsa

GEORGE TOWN: Keluarga mangsa langgar lari di Jalan Burma Khamis lalu mahu keadilan ke atas kematian wanita terbabit.

Warga Emas Maut Tunggang Motosikal Lawan Arus Di Jambatan P.Pinang

GEORGE TOWN: Seorang warga emas yang menunggang motosikal menentang arus maut dalam kemalangan di Jambatan Pulau Pinang, awal pagi Ahad.

Seorang 'Datuk Seri' Didakwa Merusuh

GEORGE TOWN: Seorang lelaki bergelar 'Datuk Seri' bersama sebelas lagi individu ditahan reman berikutan terlibat dalam rusuhan di sebuah pusat hiburan pada 18 Mac lalu.

Musim Durian Di P.Pinang Dijangka Sedikit Lewat

BALIK PULAU: Durian jenis Musang King sudah boleh dinikmati di Raub, tetapi situasi di sini agak berbeza kerana musim durian dijangka mengalami kelewatan selama satu hingga dua bulan.

Kementerian Kesihatan Belum Putuskan Pengurusan Mayat Jong-nam

GEORGE TOWN: Kementerian Kesihatan masih belum memutuskan tindakan susulan ke atas pengurusan mayat abang tiri pemimpin Korea Utara, Kim Jong-nam, kata Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya.

Lebuhraya Dr Lim Chong Eu Ditutup, Polis Siasat Kes Tembakan

GEORGE TOWN: Polis menutup Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu menuju ke Jambatan Pulau Pinang sejak pukul 10.50 pagi Rabu untuk menyiasat kes tembakan yang berlaku pada malam Khamis lalu.

Ayam Jantan Temui 'Ajal' Di Jambatan Pulau Pinang

GEORGE TOWN: Seekor ayam jantan sesat di Jambatan Pulau Pinang menemui pengakhiran hidup yang tragis, walaupun pasukan penyelamat cuba menyelamatkannya.