Pengarang | mStar

Pengarang

CHRISTINA CHIN

CHRISTINA CHIN

Saintis Malaysia Terima Anugerah Fizik Berprestij Di Dunia

KUALA LUMPUR: Seorang penyelidik Malaysia menjadi saintis pertama dari negara membangun yang menerima Anugerah Marie Sklodowska-Curie.

Video Pelajar Dibuli Berlaku Di Singapura

PETALING JAYA: Video yang tular mengenai seorang pelajar yang dibuli di dalam kelas tidak berlaku di Malaysia.

Pelajar Sasaran Edar Dadah Dalam Talian

BANGI: Operasi pengedar dadah kini beralih kepada kegiatan secara dalam talian bagi mengelak ditahan pihak berkuasa.

Malaysia Wujud Kumpulan Pekerja Teknologi Untuk Masa Depan

PETALING JAYA: Malaysia kini bersedia untuk memupuk 'tenaga kerja digital', ketika tugas-tugas yang dilakukan oleh manusia berisiko 'digantikan' kemajuan teknologi.

Sudah Merokok Seawal 10 Tahun - Tinjauan KKM

PETALING JAYA: Tinjauan dilakukan Kementerian Kesihatan (KKM) mendedahkan dalam setiap lima pelajar, seorang daripada mereka mula mula berjinak-jinak dengan rokok sejak berusia 10 tahun.

Sistem Bayaran Pukal Kurangkan Beban Kos Perubatan

PETALING JAYA: Seiring cadangan dan kajian Kementerian Kesihatan, pihak doktor sedang meneliti pelaksanaan sistem 'bundle' (bayaran pukal) di klinik-klinik bagi tujuan mengurangkan kos perubatan.

Waspada Penipuan Skim Persaraan, Melabur Dengan Bijak - KWSP

PETALING JAYA: Kumpulan profesional di puncak kerjaya, anak muda berpendidikan dan mereka yang hampir bersara sering menjadi sasaran sindiket penipuan (scam).

Rakyat Malaysia Kurang Gemar Beli-Belah Dalam Talian

PETALING JAYA: Secara global, membeli-belah dalam talian memberi kesan kepada pasaran runcit dengan mendadak. Bagaimanapun, rakyat Malaysia masih berminat untuk berkunjung ke pusat membeli-belah.

Hati-Hati Dengan Penghantar E-Mel

PETALING JAYA: Aktiviti penipuan telah menyebabkan pelakunya 'terlepas' bersama jutaan ringgit dengan hanya menggodam e-mel.

Kerajaan Kaji Kurangkan 'Bunyi Bising' Pada Tahap Terendah

PETALING JAYA: Jabatan Alam Sekitar (JAS) sedang mengkaji keperluan menggubal undang-undang baharu bagi membendung pencemaran bunyi susulan sebahagian besar aduan yang diterima.

Klik

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

RESTORAN Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara menyediakan pelbagai juadah berbuka puasa.

default image

Pembersih hampagas tanpa wayar Panasonic jadikan hidup anda lebih mudah!

SESETENGAH pihak berpendapat memvakum adalah sesuatu yang membosankan. Namun, Panasonic membantu anda membersih ruang dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan. Terima kasih Panasonic!

default image

Perhebat CSR sempena Ramadan, BSN-mStar kongsi nikmat hargai wira tak didendang

SETIAP kali menjelang Ramadan dan Syawal, tentu sekali umat Islam akan sentiasa sibuk membuat persiapan untuk berbuka puasa, selain persediaan menyambut Aidilfitri bersama keluarga.