suria

Pengarang

Tidak Diberi Status Warganegara Kerana Isu Teknikal

TAIPING: Tan Jia Yi hanya mahu dirinya diiktiraf sebagai seorang warganegara Malaysia.

Cikgu 'Sanggul Tinggi' Dalam Komik Lat Meninggal Dunia

IPOH: Mrs Hew, seorang guru bercermin mata, bersanggul tinggi ala sarang lebah dan sering bersama rotan, salah satu watak popular dalam komik Lat, telah meninggal dunia pada usia 80.

Syarikat Perladangan United Plantation Beri Ganjaran Tunai Hargai Pekerja Setia

HUTAN MELINTANG: Ketika baru berusia 13 tahun, P. Vannijaya mula bekerja sebagai seorang pemotong rumput di Jenderata Estate United Plantations Bhd di sini lebih 40 tahun lalu.

Empat Ditembak Mati Kejadian Berbalas Tembakan Dengan Polis

IPOH: Empat lelaki ditembak mati dalam kejadian berbalas tembakan dengan polis apabila mereka cuba mengelak daripada ditangkap di Jalan Ampang Baru, yang terletak beberapa meter dari Balai Polis Tambun di sini malam Khamis.

Bas Persiaran Dari Cameron Highlands Terbabas

IPOH: Sebuah bas persiaran yang membawa 27 pelancong asing dan seorang rakyat tempatan terbabas dan terbalik di di KM 19, Jalan Keramat Pulai di sini.

Ganti Rugi RM900,000 Untuk Pemandu Teksi Diberi Darah Dicemari HIV

IPOH: Pusat Perubatan Kinta (KMC) diperintah membayar ganti rugi hampir RM900,000 oleh Mahkamah Tinggi di sini kepada seorang pemandu teksi yang disahkan HIV positif selepas menerima darah yang dibekalkan hospital itu 11 tahun lalu, Khamis.

Penjual Ikan Maut Dihempap Pokok Kelapa

IPOH: Seorang warga tua penjual ikan  ditemui maut akibat pokok tumbang dan menghempap kenderaannya.

Tempoh Reman Empat Sekeluarga Dilanjutkan Hingga Khamis Depan

TAPAH: Empat sekeluarga yang dipercayai terbabit dalam beberapa pembunuhan di sini direman selama tujuh hari lagi oleh Mahkamah Majistret di sini untuk membantu siasatan dalam kes pembunuhan kedua.

Pesara TLDM Mengaku Tidak Bersalah Atas 14 Tuduhan Salah Guna Kuasa

IPOH: Seorang pesara Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) berpangkat Leftenan-Komander mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas 14 pertuduhan salah guna kuasa kerana menggunakan kedudukannya untuk mendapatkan kontrak berjumlah RM833,332.50.

Henti Sebar Khabar Angin Tidak Berasas 1MDB - Ahmad Husni

CHEMOR: Khabar angin tidak berasas mengenai 1MDB dan kerajaan hanya akan mensabotaj ekonomi dan masa depan negara, kata Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.