suria

Pengarang

Kecoh Ketam Raja RM9,636

GEORGE TOWN: Sajian makanan laut untuk makan malam pastinya menelan belanja besar tetapi hidangan ketam raja Alaska pada harga RM9,636 dilihat terlalu tinggi sehingga ia tular di media sosial.

Wern Jie Pakar Aplikasi Termuda

GEORGE TOWN: Jika remaja lelaki seusia kebanyakannya baru belajar mengenali komputer, namun Lim Wern Jie sudah pun membangunkan lebih 50 aplikasi.

Reman Pengawal Peribadi Tembak Datuk Dilanjut

GEORGE TOWN: Mahkamah Sesyen di sini membenarkan permohonan polis untuk melanjutkan tempoh tahanan reman selama tujuh hari terhadap pengawal peribadi yang didakwa menembak mati majikannya.

Adun DAP Gesa Guan Eng Henti Pengerusikan SPC

GEORGE TOWN: Seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) DAP menggesa Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng untuk menarik diri daripada mempengerusikan Jawatankuasa Perancangan Negeri (SPC) atau Jawatankuasa Tanah sementara menunggu perbicaraan dakwaan rasuah terhadap dirinya.

Guru Tadika, Pelajar Buta Bertemu Selepas 48 Tahun

GEORGE TOWN: Apabila rakan-rakan memberitahu Goh Lay Khim mengenai bekas pelajar tadikanya yang menghabiskan masa bertahun-tahun untuk menjejakinya, beliau segera menghantar emel kepada Ooi Hock Tiam yang kini merupakan pensyarah sejarah eropah di sebuah universiti di sini.

Kesetiaan, Dedikasi Penting Dalam Umno - Najib

UNGAI PETANI: Ahli Umno perlu setia kepada parti, berdedikasi dan meneruskan perjuangan parti sebagai persediaan untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), kata Datuk Seri Najib Tun Razak.


Laporan Polis Dibuat Terhadap Pemain Pokemon Go Halang Lalu Lintas, Bising

GEORGE TOWN: Beberapa pemain Pokemon GO di Lebuh Acheh dan Lebuh Cannon di sini terkejut apabila sepasukan pegawai polis membuat pemeriksaan ke atas mereka berikutan aduan bunyi bising dan gangguan lalu lintas di kawasan itu.

Pilihan Raya Mengejut: DAP Masih Tunggu Keputusan PKR, Amanah

GEORGE TOWN: Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata parti itu tidak akan menjadi rakan Pakatan Harapan yang tidak boleh dipercayai dengan membuat keputusan unilateral berhubung cadangan mengadakan pilihan raya negeri mengejut.

Gerai Diserbu Gara-Gara Makanan RM1

GEORGE TOWN: Sejak tersebarnya kisah makanan yang dijual pada harga RM1 di media sosial, beratus bungkus makanan di gerai Ok Boss di sini laris dalam tempoh tiga jam.

Guan Eng Akan Didakwa?

GEORGE TOWN: Khabar angin yang mengatakan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng diminta hadir ke mahkamah berhubung pembelian banglo bernilai RM2.8 juta mula bertiup kencang.