suria

Pengarang

ADRIAN CHAN

ADRIAN CHAN

The Star Menang Anugerah CSR

KUALA LUMPUR: Usaha Kumpulan Media Star dalam tanggungjawab sosial korporat (CSR) mendapat pengiktirafan pada majlis Anugerah CSR 2017.

Pelabur MBI Mengamuk Di Forum China

PETALING JAYA: Berpuluh-puluh pelabur MBI Group International menggunakan forum dalam talian popular di China bagi menuntut pulangan pelaburan mereka berikutan penahanan pengasasnya.

Fasa Baharu Pemandu Teksi

PETALING JAYA: Pemandu teksi  bakal memasuki fasa baharu selepas Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) memperkenalkan program terkini yang mampu memberi manfaat kepada semua.

Tangani Berita Palsu Secara Berkesan

KUALA LUMPUR: Pejabat anda dihujani panggilan telefon daripada pelanggan yang tidak sabar bertanya mengapa mereka masih belum menerima tiket kapal terbang percuma seperti yang dijanjikan kerana mengambil bahagian dalam satu kaji selidik.

MCA Bersifat Lebih Wakili Rakyat Dengan Pindaan Perlembagaan Parti - Liow

KUALA LUMPUR: MCA sedang mempertimbangkan semula untuk mengubah perlembagaan parti itu yang dianggap Presiden Datuk Seri Liow Tiong Lai akan menjadikan parti tersebut lebih mewakili rakyat.

UM Hadapi Tempoh Sukar

PETALING JAYA: Kakitangan akademik merupakan mangsa terbaharu susulan langkah penjimatan Universiti Malaya (UM) yang juga institusi pengajian tinggi utama di negara ini.

Penonton Antarabangsa Puji Kisah Cinta Menyentuh Hati

PETALING JAYA: Ia adalah dokumentari ringkas berhubung kisah cinta keluarga di Malaysia namun berjaya mengalirkan air mata penonton antarabangsa.

Farmasi Terpaksa Jual Gula-Gula Untuk Bertahan

KUALA LUMPUR: Walaupun rakyat Malaysia mengadu terpaksa membayar harga yang terlalu tinggi bagi tujuan perubatan, ahli farmasi mendakwa perniagaan mereka sebenarnya semakin merosot.

BN Tidak Terlibat Dengan Baju Merah - Liow

KUALA LUMPUR: Barisan Nasional (BN) tidak terlibat dengan Baju Merah, kata Datuk Seri Liow Tiong Lai yang mengutuk tindakan keganasan kumpulan itu.

Kad Pemandu Untuk Kawal Selia Uber, GrabCar

KUALA LUMPUR: Pemandu teksi, Uber dan GrabCar akan beroperasi di bawah persekitaran yang sama tidak lama lagi, kata Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai.