suria

Pengarang

Filem Patriotik Buat Artis Lebih Hargai Kemerdekaan

SEMANGAT patriotik yang diterapkan melalui beberapa filem tempatan membuat artis negara kita lebih menghargai erti kemerdekaan.

FFM28 – Ghaz Abu Bakar Bikin Polis Evo 'Bukan' Untuk Festival Filem

PENGARAH Ghaz Abu Bakar tidak menyangka filem Polis Evo akan menerima hingga 10 pencalonan kategori di Festival Filem Malaysia ke-28 (FFM28) kerana filem itu dihasilkan lebih kepada tujuan dan nilai komersil.

FFM28 – Pengarah Berkorban 10 Tahun Untuk Zahirkan 'Jagat'

PENGARAH Shanjey Kumar Perumal berkongsi kisah 10 tahun perjuangan untuk menzahirkan ‘jagat’ ke layar perak.

Nasib Terbela, Sahara Yaacob Kembali Kuat Tempuhi Hidup

PENYANYI Sahara Yaacob terharu dengan keprihatinan pelbagai pihak dalam membantunya membina semula kehidupannya.

FFM28 - Raja Ilya Dapat Tekanan Orang Luar

PELAKON Raja Ilya yang dicalonkan dalam Festival Filem Malaysia ke-28 (FFM28) bagi kategori Pelakon Baharu Wanita Terbaik menerima tekanan secara tidak langsung daripada orang sekeliling apabila mereka mengharapkan kemenangannya.

Ibu Beranak Empat, Anne Ngasri Masih Dianggap Pelakon Kanak-Kanak

PELAKON Datin Anne Ngasri terkadang rasa janggal apabila terus disamakan dengan 'lili' watak lakonkannya dalam drama bersiri Cili Padi (1993). 


FFM28 - Penggiat Filem Rai Penambahbaikan Kategori

PRESTIJ Festival Filem Malaysia ke-28 (FFM28) diraikan penggiat filem tempatan apabila tiada lagi pengasingan karya dari segi bahasa dilakukan bagi Anugerah Filem Terbaik.

Zizi Zulkifli Nafi Hilang Dari Industri

PELAKON Norzizi Zulkifli menegaskan dia masih aktif dalam industri seni dan hiburan walaupun selama ini lebih banyak bertumpu kepada kerja-kerja belakang tabir.

Artis Luah Semangat Hari Kebangsaan Dengan Lagu Patriotik

MENARIK! Saksikan luahan semangat artis tempatan untuk menyambut Hari Kebangsaan yang ke-59 melalui nyanyian lagu-lagu berunsur patriotik kegemaran mereka.

Falisha Crossley Terkejut Kembali Dapat Tawaran Lakonan

PELAKON Falisha Crossley terharu apabila masih mempunyai rezeki dalam bidang seni selepas sebulan dia tidak mendapat sebarang tawaran lakonan sejak mula berhijab.