Pengarang | mStar

Pengarang

ABDUL RAZAK AHMAD

ABDUL RAZAK AHMAD

Umno pecat Rafidah, Daim dan Rais

PETALING JAYA: Lembaga disiplin Umno memecat veteran Tun Daim Zainuddin, Tan Sri Rafidah Aziz dan Tan Sri Rais Yatim dari parti itu selepas berada di majlis Pembangkang.

Agong Perkenan Persempadanan Semula

PUTRAJAYA: Yang di-Pertuan Agong telah mengeluarkan titah perintah memperkenankan usul dalam laporan persempadanan semula oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), berkuat kuasa mulai Khamis (29 Mac).

Bersedia! PRU14 Pada April-Mei

PETALING JAYA: Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) besar kemungkinan bakal diadakan pada April atau pertengahan Mei tahun depan.

Baru Seminggu Operasi, Sudah Ada Yang Rosak

PETALING JAYA: Baru seminggu beroperasi sepenuhnya, namun sudah ada cerita yang tidak enak tentang MRT jajaran Sungai Buloh-Kajang (SBK).

Apa Malaysia Boleh Buat Terhadap Duta Korea Utara?

PETALING JAYA: Duta Korea Utara Duta ke Malaysia Kang Chol, yang telah diisytiharkan persona non grata pada 4 Mac, tidak boleh ditahan jika memilih untuk kekal di negara ini selepas tempoh 48 jam berakhir pada pukul 6 petang Isnin.

Margin Simpanan Rendah Punca Gangguan Bekalan Air Lambat Pulih

PETALING JAYA: Masalah besar air di Selangor berpunca daripada margin simpanan air yang sangat rendah.

PAU2016: Isu Tun M Dijangka 'Panaskan' Sesi Perbahasan

PETALING JAYA: Isu membabitkan mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dijangka menjadi tumpuan perwakilan pada Persidangan Pergerakan Pemuda Umno menjelang perhimpunan tahunan parti itu akhir bulan ini.

TN50 Wawasan Oleh Rakyat Untuk Rakyat – KJ

PETALING JAYA: Transformasi Nasional 2050 (TN50) yang diperkenalkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bukan pengganti tetapi kesinambungan Wawasan 2020.

Pemuda Umno: KJ Sedia Undur

PETALING JAYA: Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mengakui penggal kedua ini adalah yang terakhir untuk beliau menerajui pergerakan itu.

Kolej Islam Kuala Kangsar Naik Taraf Universiti

KUALA KANGSAR: Kolej Universiti Islam Sultan Azlan Shah (KUISAS) di sini dinaik taraf serta merta dan kini ia akan dikenali sebagai Universiti Sultan Azlan Shah Malaysia (USAS).

Klik

default image

Perhebat CSR sempena Ramadan, BSN-mStar kongsi nikmat hargai wira tak didendang

SETIAP kali menjelang Ramadan dan Syawal, tentu sekali umat Islam akan sentiasa sibuk membuat persiapan untuk berbuka puasa, selain persediaan menyambut Aidilfitri bersama keluarga.

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

RESTORAN Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara menyediakan pelbagai juadah berbuka puasa.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Pembersih hampagas tanpa wayar Panasonic jadikan hidup anda lebih mudah!

SESETENGAH pihak berpendapat memvakum adalah sesuatu yang membosankan. Namun, Panasonic membantu anda membersih ruang dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan. Terima kasih Panasonic!