Pengarang - mStar
Filter by

Isu di sebalik pemindahan 22 pegawai tinggi kerajaan ke Intan

Isnin, 24 September 2018 10:36 AM

PETALING JAYA:  Keputusan untuk menempatkan 22 orang pegawai tinggi persekutuan daripada pelbagai peringkat ke Institut Tadbiran Awam Negara (Intan) yang mencetuskan kontroversi rupa-rupanya dibuat oleh bekas Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa sehari sebelum beliau bersara pada 28 Ogos lalu.

Jangan sampai sudah jatuh ditimpa tangga...

Rabu, 6 Jun 2018 4:02 PM

BERITA mengenai Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md Yunos mengesahkan keputusan beliau untuk bertanding jawatan Ketua Pemuda Umno Malaysia pada pemilihan parti itu 23 Jun ini bukanlah sesuatu yang menggemparkan.

Krisis sebenar di Perlis: Pertembungan karakter Raja & Shahidan

Khamis, 24 Mei 2018 5:38 PM

PETALING JAYA: Krisis di Perlis tidak nampak kesudahannya apabila pelantikan Datuk Seri Azlan Man selaku menteri besar oleh Raja Perlis, bukan sahaja diboikot kesemua ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Barisan Nasional (BN), malahan pengerusinya Datuk Seri Shahidan Kassim serta merta memecat Azlan sebagai anggota Umno.

"Mai Lah Sapa Pun... Termasuk Tun M"

Rabu, 28 Mac 2018 10:33 AM

“RAMAI yang bertanya kepada saya tentang Tun (Dr Mahathir Mohamad). Mana-mana saya pergi orang tanya, tak takut kah? Boleh menang kah kalau Dr Mahathir bertanding di Langkawi. Ya lah... Saya jawab Langkawi ka mana ka, Barisan boleh menang, Insya-Allah."

Sanusi Junid: Satu Karakter Yang Besar Dan Luar Biasa

Sabtu, 10 Mac 2018 8:44 AM

BILA Tan Sri Sanusi Junid bercakap, semua akan terdiam dan terpegun. Bukan kerana beliau seorang orator yang sangat hebat tetapi kerana kemampuannya untuk bercerita dan menghiburkan pendengar dengan pelbagai kisah yang menarik serta menghiburkan.

Hishamuddin Rais Salahkan Anwar Di Atas Kemelut PKR

Selasa, 5 September 2017 1:31 PM

PETALING JAYA: Aktivis reformasi, Hishamuddin Rais menyalahkan Ketua Umum Parti Keadilan  Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim di atas apa yang sedang berlaku dalam pati itu sekarang iaitu kepada wujudnya perbezaan dan perbalahan pandangan di antara beberapa pimpinan mereka.

Masalah Yang Paling Besar...

Isnin, 7 Ogos 2017 4:25 PM

ISNIN sepatutnya menjadi hari yang penuh semangat dan ceria kerana setelah menikmati dua hari rehat iaitu Sabtu dan Ahad, semua orang mahu masuk pejabat dengan hati yang tenang dan senang.

Krisis Dalam MTUC: Setiausaha Agung Nekad Teruskan Tugas

Khamis, 20 Julai 2017 12:04 PM

PETALING JAYA: Setiausaha Agung Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC), J. Solomon nekad untuk meneruskan tugasnya walaupun Presiden MTUC, Abdul Halim Mansor menegaskan jawatan itu perlu dikosongkan dan satu pemilihan semula diadakan dengan segera.

  • Mukasurat 1 daripada 15

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan