Pengarang - mStar
Filter by
reuters byline

REUTERS

Sumber dari REUTERS

CEO Uber 'Bengang' Pemandu Merungut Gaji Rendah

Rabu, 1 Mac 2017 3:08 PM

SAN FRANCISCO: Ketua Eksekutif Uber Technologies Inc Travis Kalanick berkata sudah tiba masanya untuk dia bersikap matang dan mendapatkan bantuan selepas satu video yang menunjukkan dia bertengkar dengan seorang pemandu perkhidmatan itu yang merungut tentang kadar gaji tersebar.

Awas Ketangkasan 'Si Nenek Kung Fu'

Selasa, 21 Februari 2017 6:56 PM

JANGAN tertipu dengan usia 94 tahun wanita warga emas ini kerana dia mempunyai kemahiran yang akan menjadi 'mimpi ngeri' kepada ahli kumpulan samseng.

najib

Kenyataan Korea Utara Biadab Dari Segi Diplomatik - PM

Selasa, 21 Februari 2017 6:06 PM

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menganggap komen Duta Besar Korea Utara ke Malaysia, Kang Chol mengenai keraguannya terhadap siasatan Malaysia ke atas kes pembunuhan Kim Jong-nam sebagai biadab dari segi diplomatik.

Obama Main Luncur Wau Di Caribbean

Rabu, 8 Februari 2017 10:44 AM

LONDON: Bekas Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama telah mencuba sukan air baharu dan mencabar yang berasal dari Hawaii.

Patung Trump, Pikotaro Jadi Tarikan Di Festival Salji Sapporo

Isnin, 6 Februari 2017 10:10 PM

SAPPORO: Lebih daripada dua juta pengunjung dijangka bakal memeriahkan festival salji di Sapporo tahun ini yang bermula Isnin, di mana ia mempamerkan ratusan patung salji watak-watak filem ikonik dan selebriti, termasuklah Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump.

Lelaki Bersenjata Ditembak Cuba Masuk Muzium Louvre

Jumaat, 3 Februari 2017 7:03 PM

PARIS: Seorang askar Perancis pada Jumaat menembak seorang lelaki bersenjatakan pisau selepas dia cuba masuk ke dalam muzium Louvre di pusat bandar Paris dengan membawa sebuah beg pakaian, menurut sumber polis.

CEO Starbucks Rancang Upah 10,000 Pelarian Selepas Sekatan Trump

Isnin, 30 Januari 2017 4:02 PM

NEW YORK: Ketua Pegawai Eksekutif Starbucks Corp, Howard Schultz berkata, syarikat itu merancang untuk menggaji 10,000 pelarian di 75 negara dalam tempoh lima tahun, dua hari selepas perintah eksekutif Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump yang mengharamkan kemasukan pelarian dari negara tertentu ke negara itu.

Pengguna iPhone Dibenar Saman Apple

Isnin, 16 Januari 2017 12:45 PM

PEMILIK telefon pintar iPhone dibenarkan untuk menyaman syarikat pengeluar produk itu, Apple Inc berhubung dakwaan firma itu tidak membenarkan pengguna membeli aplikasi selain daripada yang dijual dalam aplikasi App Store.

Amazon Henti Jualan Alas Kaki Bendera India Selepas Ancaman Visa

Khamis, 12 Januari 2017 12:57 PM

MUMBAI: Amazon.com telah mengeluarkan produk alas kaki tiga warna yang menyerupai bendera India dari laman webnya, selepas kerajaan India mengancam untuk membatalkan visa pekerja-pekerja syarikat dari Amerika Syarikat (AS) itu jika mereka tidak berhenti menjual produk tersebut.

  • Mukasurat 1 daripada 15

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan