AJL33 - mStar
X Close

AJL33

‘Haram’ juara AJL33, Hael Husaini dan Ezra Kong rangkul anugerah dua tahun berturut-turut

LAGU ciptaan Hael Husaini dan Ezra Kong berjudul Haram muncul sebagai juara Anugerah Juara Lagu ke-33 (AJL33) yang berlangsung di Axiata Arena, Bukit Jalil pada malam Ahad.

'Haram' tampil kelainan, lagu lain klise masih terikut acuan 90-an - Azmeer

KEMENANGAN lagu ciptaan Hael Husaini dan Ezra Kong berjudul Haram di Anugerah Juara Lagu ke-33 (AJL33) yang berlangsung pada malam Ahad mendapat reaksi berbeza-beza daripada penggemar muzik tempatan.

"Juara lagu diadili awal, malam itu hanya vokal dan persembahan terbaik sahaja" - Adibah Noor dedah cara penjurian AJL

PENYANYI Adibah Noor mendedahkan bahawa pemenang Anugerah Juara Lagu 33 (AJL33) sebenarnya sudah diadili lebih awal sebelum berlangsungnya persembahan pada pentas final acara berprestij itu.

Bukan niat tiru pelamin Elfira, terima kasih doa di Makkah - Sufian Suhaimi

PENYANYI Sufian Suhaimi berterima kasih kepada bekas tunangnya Elfira Loy berhubung doa artis itu agar kemenangannya di Anugerah Juara Lagu ke-33 (AJL33).

Hati hancur, kumbang bukan seekor konsep baju Sufian Suhaimi - Hatta Dolmat

PEREKA fesyen Hatta Dolmat mendedahkan konsep baju penyanyi Sufian Suhaimi menggambarkan sebuah hati yang hancur.

"Kalau sumbang tegurlah secara peribadi" - Datuk Mokhzani akui nyanyi ‘live’ ada pasang surutnya

PENGARAH muzik RTM, Datuk Mokhzani Ismail berpendapat adalah tidak wajar untuk memberi komen negatif secara terbuka terhadap suara penyanyi yang membuat persembahan secara langsung.

Hael Husaini tidak akan ‘berpisah’ dengan Ezra Kong

KOMPOSER dan penyanyi Haram, Hael Husaini serta penyanyi bersama Dayang Nurfaizah mengakui tidak menjangkakan lagu itu dinobatkan juara Anugerah Juara Lagu 33 (AJL33).

"Duit berterbangan? Ini penjelasannya supaya damai hati-hati yang resah" - Sufian Suhaimi

PENYANYI Sufian Suhaimi menjelaskan grafik pada akhir persembahan lagu Di Matamu pada Anugerah Juara Lagu 33 (AJL 33) adalah gambaran bunga berterbangan.

Janganlah kecam Ara, dia dah buat sehabis baik - Haqiem Rusli

PENYANYI Haqiem Rusli meluahkan rasa simpati dan memohon agar netizen berhenti mengecam penyanyi lagu Bunga, Ara Johari selepas Anugerah Juara Lagu 33 (AJL 33).

Dah 10 tahun tiba masanya untuk ‘move on’ - Akim Ahmad

AKIM AHMAD yang menggunakan nama pena Hang Nadim dalam penciptaan lagu berkata sudah tiba masanua dioa 'move on' untuk serius dalam bidang itu.