Adib Bomba - mStar
X Close

Adib Bomba

"Ya kita balik sama-sama, tapi abang dalam keadaan kaku... Tenanglah" - Tunang Adib

PETALING JAYA: Rancangan awalnya pada hari ini tanggal 18 Disember 2018, Muhammad Adib Mohd Kassim dan tunangnya, Nurul Najihah Mohd Radzi akan pulang bersama-sama ke kampung halaman mereka di Kedah.

Kad kahwin Adib Sabtu ini separuh sudah diedar, tempahan kahwin dibatal

“SEMUA tempahan juga sudah ditunda. Bila jadi macam ni, tempahan akan dibatalkan. Tak adalah nak buat kenduri apa lagi kan” - Ibu tunang Adib

Adib meninggal dunia di IJN

DIKEMASKINI

PETALING JAYA: Muhammad Adib Mohd Kassim, anggota bomba yang parah dipukul sekumpulan perusuh di hadapan kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25, Subang Jaya, disahkan meninggal dunia.

Jenazah Adib tiba di Kedah dengan helikopter bomba

ALOR SETAR: Jenazah Muhammad Adib Mohd Kassim tiba dengan helikopter di kampung halamannya di Kampung Tebengau di Kuala Kedah di sini.

Jenazah Adib diterbangkan ke Kedah pagi ini

KUALA LUMPUR: Jenazah Muhammmad Adib Mohd Kassim, yang menjalani  proses bedah siasat di Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN), Hospital Kuala Lumpur (HKL)  di sini, dijangka diterbangkan ke kampung halamannya di Kedah pada kira-kira 7.30 pagi Selasa.

Reaksi positif, Adib mungkin boleh kahwin hujung bulan ini

KUALA LUMPUR: Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin yakin rancangan anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim untuk melangsungkan perkahwinan pada penghujung bulan ini dapat direalisasikan susulan perkembangan positif sepanjang sembilan hari dirawat di Institut Jantung Negara (IJN) di sini.

Bedah siasat jenazah Adib selesai, dibawa keluar dari IPFN

KUALA LUMPUR: Jenazah Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim (gambar) dibawa keluar dari perkarangan Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN), Hospital Kuala Lumpur, di sini, pada  7.18 pagi selepas selesai proses bedah siasat.

Adib dah boleh angguk, faham arahan

KUALA LUMPUR: Anggota Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Subang Jaya Muhammad Adib Mohd Kassim yang cedera parah dalam insiden rusuhan di Kuil Sri Maha Mariamman di USJ 25, Subang Jaya, kini sudah memberi respon yang positif.

Adib tidak lagi bergantung kepada mesin sokongan jantung

KUALA LUMPUR: Muhammad Adib Mohd Kassim, anggota bomba yang cedera parah dalam insiden rusuhan di Kuil Sri Maha Mariamman di USJ 25, Subang Jaya, kini tidak lagi bergantung kepada mesin sokongan jantung.

Insiden menimpa Adib pertama kali dalam sejarah bomba

KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Datuk Dr Soh Chai Hock menyifatkan insiden yang menimpa Muhammad Adib Mohd Kassim, 24 dalam rusuhan di Kuil Sri Maha Mariamman, pada Selasa lalu sebagai yang pertama dalam sejarah pasukan itu.