Personaliti Sukan | Sukan | mStar

Personaliti Sukan

Ann ‘Anthena’ garang di pentas MMA tapi hatinya mudah tersentuh bersama insan serba kekurangan

"KITA sebenarnya tidak perlu mengeluarkan wang untuk membantu sesiapa," luah Ann Osman yang telah bersara dan kini beralih arah menjalankan aktiviti kebajikan.

Wan 'Komodo' si pencinta haiwan bakal akhiri karier skuasy

BERGELAR atlet negara bukan sesuatu yang dicapai dalam masa singkat, malahan ia memerlukan pengorbanan mental dan fizikal. Perkongsian Wan 'Komodo' buktikan anak Malaysia mampu meraih kejayaan jika memiliki semangat juang yang tinggi.

"Lahir di AS tapi saya 100 peratus Malaysia, Melayu" - Pemain MLS, Wan Kuzain

MESKIPUN dilahirkan dan membesar di Carnondale, Illinois, Amerika Syarikat (AS), Malaysia sentiasa berada di hati pemain Sporting Kansas City yang sedang meningkat naik, Wan Kuzain Wan Kamal.

Hasrat hati nak jadi pramugara, Jordan Boy kini pejuang di kandang Muay Thai

MOHAMMED Mahmoud terpaksa memendam hasratnya untuk bergelar pramugara gara-gara sikapnya yang agak pemalu.

"Kalau ada jodoh, saya mahu kahwin dengannya" - Daniel Amier

AKSINYA lincah di padang, sekali gus membuktikan pemilik nama Daniel Amier ini berpotensi membina masa depan cerah dalam sukan bola sepak. Namun siapa sangka jejaka yang cita-cita asalnya terbang di awan biru ini sebenarnya sudah dicuri hatinya.

Digeruni lawan di gelanggang, namun siapa sangka Shadowcat Jihin sukakan pink!

SHADOWCAT digeruni lawan di gelanggang, tapi siapa sangka atlet sukan seni tempur campuran (MMA) Hayatun Jihin Radzuan yang tangkas ini sebenarnya penggemar kucing dan warna pilihannya pula pink!

Dari pakar libas ke padang bola, Safawi rela demi mengubah nasib dan masa depan keluarga

"JUJUR saya kata, keluarga saya pernah hutang kedai runcit sampai sebulan baru bayar balik. Bila ingat semula, ya Allah sedihnya," demikian luahan Mohamad Safawi Rasid yang diiktiraf Pemain Paling Bernilai negara.

BWF tidak tahu keputusan rayuan penggantungan Zulfadli, Chun Seang

KUALA LUMPUR: Panel bebas Persekutuan Badminton Dunia (BWF) mempunyai kuasa penuh untuk membuat keputusan berhubung rayuan oleh dua pemain negara yang digantung, Zulfadli Zukiffli dan Tan Chun Seang, kerana kesalahan mengatur perlawanan.

Kenali pemain bola sepak dilabel genius, tapi bukan di padang

TAHAP keupayaan berfikir pemain bola sepak sememangnya tidak setara, jangan terkejut jika ada yang pintar sejak di bangku sekolah sekali gus membawa kepada kecemerlangan ketika beraksi di padang.