Sergio Ramos rayu denda cukai - Sukan | mStar

Sergio Ramos rayu denda cukai

Ramos akan merayu denda yang dikenakan pihak berkuasa cukai Sepanyol bersabit isu penyelewengan mengenai hak cipta gambarnya antara 2012 dan 2014. Foto: Reuters

SERGIO Ramos akan merayu denda yang dikenakan pihak berkuasa cukai Sepanyol bersabit isu penyelewengan mengenai hak cipta gambarnya antara 2012 dan 2014.

Pemain Real Madrid dan Sepanyol itu didenda satu juta Euro, sementara Ramos berkata dia akan mempertahankan keputusannya itu.

“Saya tahu semua kewajipan saya terhadap Agensi Cukai Sepanyol,” kata Ramos.

“Agensi Cukai memberitahu saya mengenai jumlah penyelesaian yang berbeza untuk saya dalam tempoh 2012- 2014 selepas mengubah kriteria yang mereka sendiri katakan pada saya pada tahun-tahun sebelumnya, penyelesaian yang telah saya bayar sepenuhnya.

“Ia adalah denda pentadbiran, bukan penalti jenayah.

“Memandangkan percanggahan saya dengan perubahan kriteria dari Agensi Cukai dan, saya mengulangi, setelah pembayaran saya dibuat, saya telah melaksanakan hak saya untuk merayu keputusan agensi,”katanya.

Kapten Barcelona, ​​Lionel Messi dan bekas penyerang Real Madrid, Cristiano Ronaldo, kedua-duanya sebelum ini turut berdepan isu melakukan penipuan cukai.

Walau bagaimanapun, kedua-duanya tidak dipenjara selepas bersetuju untuk membuat perjanjian di bawah undang-undang Sepanyol. - Reuters

Sergio Ramos , denda , cukai

Artikel Sebelum

Manchester United intai Muller

Klik

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

Artikel Lain