PKNP, Sarawak gagal daftar syarat wajib 20 pemain - Sukan | mStar

PKNP, Sarawak gagal daftar syarat wajib 20 pemain

Mohd Shazli Shaik Mohd

PETALING JAYA: Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) mengesahkan pasukan Liga Super, Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP) dan wakil Liga Premier, Sarawak gagal mendaftarkan senarai wajib 20 pemain pada pendaftaran awal pada Khamis.

“Buat masa ini semakan yang dibuat oleh unit pertandingan untuk pasukan Liga Super hanya ada satu pasukan yang tidak melengkapkan proses pendaftaran iaitu PKNP.

“Berdasarkan semakan unit pertandingan mendapati PKNP belum mendapatkan perjanjian sementara dua pemain dari Perak.

“Jadi sekarang ini PKNP hanya daftar 18 pemain sahaja yang mana sepatutnya wajib mendaftar 20 pemain pada pendaftaran awal ini.

“Bagi Liga Premier, pasukan Sarawak hanya menghantar pendaftaran 15 pemain dan ada baki lima pemain masih belum didaftarkan.

“Kita telah membuat semakan dan buat masa ini maklumat yang diterima dari Sarawak mengatakan beberapa dokumen pemain masih tidak lengkap,” kata Ketua Pegawai Operasi MFL, Mohd Shazli Shaik Mohd pada Jumaat.

Dalam perkembangan sama, MFL berharap insiden ini tidak akan berulang di masa akan datang selepas setiap pasukan yang bertanding di Liga Malaysia (Liga-M) telah diberikan butiran terperinci sebelum sepak mula.

Kegagalan PKNP dan Sarawak syarat daftar 20 pemain akan dibawa ke pengetahuan Ahli Lembaga Pengarah MFL bagi membincangkan hukuman yang sesuai diberikan.

“Ini satu perkara yang serius kerana MFL telah memaklumkan perkara ini lebih awal dan kita bertemu dengan setiap pasukan, mengadakan taklimat dan bertemu terus tetapi malangnya perkara ini masih berlaku,” tambah Shazli.

Kesemua 24 pasukan Liga Super dan Liga Premier wajib mendaftarkan 20 pemain pada 10 Januari lalu manakala senarai lengkap 30 pemain pada 20 Februari depan.

Mohd Shazli Shaik Mohd

Artikel Sebelum

Faris sarung jersi Perlis

Artikel Berikut

Klik

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Ketuhar Panasonic Big Cubie memang power! Memasak kini lebih mudah, hidangan lebih sihat dan lazat

ANDA mahu memasak hidangan dalam waktu singkat? Panasonic Big Cubie boleh membantu.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

Artikel Lain