"Jangan hukum Khabib" - Putin - Sukan | mStar

"Jangan hukum Khabib" - Putin

Khabib dan Abdulmanap semasa pertemuan dengan Putin.

KEPULANGAN Khabib Nurmagomedov ke Rusia disambut bak hero dan pemuda berusia 30 tahun itu dan bapanya berkesempatan bertemu dengan Vladimir Putin pada Rabu.

Dalam pertemuan tersebut, Presiden Rusia itu menasihati bapa Khabib, Abdulmanap supaya tidak berkasar dengan anaknya itu.

"Saya minta anda supaya tidak menghukum Khabib kerana dia berjaya mencapai tugas utama dengan wajar dan menyakinkan," kata Putin.

Khabib mempertahankan kejuaraan lightweight UFC selepas menewaskan McGregor yang membuat keputusan menyerah kalah pada pusingan keempat pertarungan.

Dalam sidang media Sabtu lalu, Khabib berkata," Saya tahu bapa saya akan hempuk saya apabila saya pulang kerana... saya tahu dia akan hempuk saya."

Bapanya kemudian berkata dia sentiasa tegas dengan Khabib walaupun anak lelakinya itu merupakan petinju profesional dan juara lightweight UFC.

Namun Abdulmanap berkata dia mungkin tidak akan mengenakan hukuman berat terhadap Khabib selepas pertemuannya dengan Putin.

Abdulmanap dikatakan tidak gembira dengan tindakan Khabib meluru keluar gelanggang dan menyerang pasukan Conor pada pertembungan UFC 229 di Las Vegas, pada Ahad.

Sebelum pertarungan itu berlangsung, McGregor yang terkenal dengan kelancangan mulutnya beberapa kali melanggar batas dengan menyentuh hal peribadi Khabib dengan menghina agama, negara dan ayahnya. - usatoday.com

Khabib Nurmagomedov , UFC

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain