Bos Liverpool anggap kelabnya terlebih bayar Salah - Sukan | mStar

Bos Liverpool anggap kelabnya terlebih bayar Salah

TIDAK lama lagi Mohamed Salah akan terbuka untuk menyertai kelab baharu, tetapi bos Roma, James Palotta mendedahkan bahawa rakannya di Liverpool, John Henry beranggapan bahawa Reds telah 'terlebih bayar' ke atas pemain itu.

Pemain kelahiran Mesir itu mempamerkan aksi begitu cemerlang di Anfield musim ini dan dinobatkan sebagai Pemain Terbaik PFA Tahun Ini.

Pallotta percaya Liverpool mendapat tawaran hebat ketika mereka menandatangani Salah pada musim panas lalu, tetapi mendedahkan bahawa Henry tidak yakin bahawa pelaburan Reds itu berbaloi.

Palotta berkata, Roma tidak mempunyai pilihan selain menjual Salah yang hanya tinggal setahun dalam kontraknya dan pemain itu memberitahu bahawa dia mahu pergi.

Salah akan menentang bekas pasukannya pada malam Selasa di separuh akhir Liga Juara-Juara di Anfield.

"Dia mahu kembali (ke Liga Perdana) dan membuktikan dirinya sendiri, dan dia sudah membuktikannya.

"Dia (Henry) bertanya, 'Adakah kami sudah terlebih bayar? Saya fikir kami telah membayar lebih'," kata Palotta.

Palotta mengakui bahawa dia telah terkejut oleh kesan Salah di Liverpool, mengatakan bahawa Jurgen Klopp telah menggunakan orang Mesir secara berbeza daripada bagaimana dia digunakan di Rom.

Ditanya apakah dia terkejut dengan bentuk Salah, dia menambah: "Jujur, ya. Dan sebabnya mungkin kerana melihat, kami menggunakannya secara berbeza daripada Liverpool. Mereka menganggap cara terbaik untuk menggunakannya.

Palotta mengakui dia terkejut dengan pencapaian Salah di Liverpool dengan mengatakan bahawa Jurgen Klopp telah menggunakan pemain Mesir itu dengan cara berbeza daripada ketika dia di Rom.

Ketika ditanya sama ada dia terkejut dengan pencapaian Salah, dia berkata: "Jujurnya, ya. Liverpool menjumpai cara terbaik untuk menggunakannya (Salah). - Daily Post

Mohamed Salah

Artikel Sebelum

Norza calon tunggal Presiden MOM

Artikel Berikut

Kafa tak profesional - Piya

Artikel Berkaitan

Bukan aksi final Salah, Ronaldo

Siapa Salah?